Amigio alleen aan de leiding in Eredivisie Snooker

Medekoploper Snookerij Leiden thuis onderuit met 4-5 tegen HOB Nijmegen.

Een verslag van competitieronde 6, incl. de inhaalwedstrijd van Westend

01 december 2019

Dankzij een 7-2 overwinning op bezoek bij Mediacaster CAG in Groningen gaat Amigio uit Maassluis alleen aan de leiding in de KNBB eredivisie snooker na de zesde speeldag op zaterdag 23 november. Medekoploper Snookerij Leiden verloor immers thuis met 4-5 van HOB Nijmegen en volgt nu als nummer drie op drie punten. Sportcentrum Utrecht won de topper tegen Vlaardingen met 7-2, waardoor beide teams nu de vierde plaats delen. Westend Zaandam rukte 30 november op naar de tweede plaats op twee punten van Amigio door de inhaalwedstrijd tegen InterConnect De Dieze met 7-2 te winnen.

Amigio-kopman René van Rijsbergen uit Breda liet zich in Groningen van zijn meest effectieve kant zien door zijn drie partijen tegen Dennis van der Zee, Johan Koops en Ronald Rennen stuk voor stuk met 3-0 te winnen. Ameer Baksh volgde dat genadeloze voorbeeld. Van der Zee (3-1) en Koops (3-2) wisten wel te winnen van Amar Chedoe, die nog wel Rennen versloeg met 3-2. Meervoudig landskampioen Amigio staat nu drie punten los aan kop van de eredivisie.

 

 

Snookerij Leiden ging in eigen huis nipt onderuit tegen HOB Nijmegen. Win Monfils won namens de thuisploeg van Freek Bettonviel en de Ier David O'Halloran. Dat HOB-duo wist echter wel te winnen van zowel Rogier van der Kamp als Xander van Rossem. Die twee Leidse troeven wonnen op hun beurt van Peter Phoelich, die wel als enige Monfils wist af te troeven. Door de 4-5 nederlaag volgt Snookerij Leiden nu op drie punten van Amigio.

Sportcentrum Utrecht sloeg thuis toe tegen voormalig koploper Vlaardingen. De Utrechtse aanvoerder Roy Stolk versloeg een andere verzamelaar van NK-titels Raymon Fabrie met 3-0 en bleef ook ongeslagen tegen Marinus Teerling en René Tinge. Fabrie versloeg, mede door een 112-break, wel Feylinn Janssen met 3-2. Het tweede Vlaardingse punt kwam van Teerling, die Bas Verviers wist af te troeven. Beide teams totaliseren nu 30 punten.

 

 

InterConnect De Dieze won thuis in Den Bosch met 5-4 van Final Touch Amsterdam, waarbij Nederlands kampioen Joris Maas de basis legde met drie overwinningen op Mischa Francesco, Joeri Reisig en Shahzeb Kamal. Ook Berry Franssen en Sander Tierolf zegevierden over Francesco, maar verloren beiden van zowel Reisig als Kamal.

Titelverdediger Westend Zaandam won thuis met 6-3 van promovendus Snooker Utrecht uit Vleuten. Jack Bruins en Michael Chung bleven ongeslagen tegen Jasha Kiers, Mike van Voorst en Mark Koppert, maar het bezoekende drietal wist wel van Eddy de Boer te winnen. Een week later won Westend in eigen huis het inhaalduel tegen InterConnect De Dieze Den Bosch met 7-2. Sebastiaan Kan won met 3-0 van Remko Boselie en versloeg met 3-2 zowel Nick Tielemans als Nederlands kampioen Joris Maas. Maas versloeg wel Jack Bruins en Michael Chung, maar die twee bleven wel Tielemans en Boselie de baas. Zo hijst Westend zich weer in het spoor van grote rivaal en koploper Amigio.

 

6e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 23 november 2019

InterConnect De Dieze Den Bosch - Final Touch Amsterdam 5-4

Sportcentrum Utrecht - Vlaardingen 7-2

Mediacaster Cue Action Groningen - Amigio Maassluis 2-7

Snookerij Leiden - HOB Nijmegen 4-5

Westend Zaandam - Snooker Utrecht I Vleuten 6-3

 

5e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 30 november 2019 (inhaalduel)

Westend Zaandam - InterConnect De Dieze Den Bosch 7-2

 

Stand

1. Amigio Maassluis 6-36

2. Westend Zaandam 6-34

3. Snookerij Leiden 6-33

4. Sportcentrum Utrecht 6-30

5. Vlaardingen 6-30

6. Mediacaster Cue Action Groningen 6-26

7. Final Touch Amsterdam 6-24

8. HOB Nijmegen 6-22

9. InterConnect De Dieze Den Bosch 6-18

10. Snooker Utrecht I Vleuten 6-17

 

Tekst: Peter de Brie
Archeffoto's Van Rijsbergen & Stolk ©Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse KNBB Snooker
Volg ons online