Alles over het NK Pool Dames 2021

Vier disciplines, vier verschillende winnaressen! Melissa Kuys-Rademakers blijft Tamara Rademakers nipt voor in ranking, en gaat samen met Lynn Pijpers naar EK

19 september 2021

NK Pool 9-ball (19 september)

Op de laatste dag van het NK Pool Dames 2021 wist Tamara Rademakers de titel in 9-ball te veroveren. Ze kwam over de gehele dag ongeslagen over de eindstreep, door in de finale Lynn Pijpers te verslaan.

 
Lynn had net daarvoor in de halve finale, in een spannende match, met het kleinste verschil van Elise Qiu gewonnen. Daarmee verzekerde zij zich van het felbegeerde EK-ticket voor 2022. Het andere EK-ticket ging naar Melissa Kuys-Rademakers, die vandaag in de halve finale strandde, maar genoeg punten had verzameld om het ticket in ontvangst te nemen.
 
 
 
De uitslagen en de link naar de opname van vandaag, verzorgd door OrangeForks, zijn hier te vinden:
 
Het complete overzicht van de NK Pool Dames 2021 Ranking:
 
N.b.: in de eindstand in Cuescore staat Tamara als tweede, echter is daarbij nog geen rekening gehouden met de regels in het protocol. Daarin staat dat bij gelijke stand gekeken wordt naar de vierde discipline. Aangezien Tamara drie disciplines heeft gespeeld, zijn er bij de vierde discipline geen punten behaald en daarmee is Melissa tweede geworden in het klassement.
 
 
 
 
NK Pool 10-ball (18 september)
 
Nederlands Kampioene 10-ball 2021 is Elise Qiu!!
 
Zij wint de finale van Tamara Rademakers. Elise werd in de eerste ronde nog met een donut naar de verliezersronde gestuurd, maar dat was blijkbaar de "wake-up call", waarna ze sterk spel liet zien.

Alle uitslagen NK Pool 10-ball:
https://cuescore.com/tournament/NK+Pool+2021+Dames+10-Ball/9075029#schedule

 

 

NK Pool 8-ball (12 september)

Melissa Kuys-Rademakers wint de 8-ball finale van het NK Pool Dames 2021! Het zilver ging naar Lynn Pijpers en de bronzen plakken naar Saskia Brussé en Caroline van Steenbergen.
 
Melissa en Lynn gaan samen aan de leiding in het NK Pool Dames 2021 klassement, opvallend genoeg staat jeugdspeelster Tara Verharen op de derde plaats. Kan zij die plek vasthouden?
 
 
 
 
NK Pool 14.1 (11 september)
 
Lynn Pijpers is de Nederlands Kampioen 2021 Straight Pool bij de Dames!!
Zij heeft een solide toernooi gespeeld en was in de finale te sterk voor Melissa Kuys-Rademakers. De bronzen plakken werden uitgedeeld aan Tara Verharen en Tamara Rademakers.
 
Alle uitslagen NK Pool 14.1:
 
 

Tekst & foto's: KNBB Sectie Pool
 

Dames NK Poolbiljart
Volg ons online