Alles over het Haags Open Snooker 2017

"Loon naar werken" voor topspelers; ook een mooi jeugdtoernooi

26 juli 2017

Het Haags Open is een snooker toernooi welke sinds 2006 ieder jaar wordt gehouden in het Snooker & Pool centrum Delta te ’s-Gravenhage. Mede dankzij de ondersteuning van diverse sponsors als Delta, Domburg Sportprijzen en de Haagse Snookerclub is dit toernooi uitgegroeid tot een volwaardig en serieus toernooi alwaar naast de topspelers ook recreatieve spelers een plaats hebben.

Hierom heeft de organisatie als opzet een kwalificatie middels een poulesysteem waardoor iedere ongeplaatste speler minimaal 4 wedstrijden speelt. Hierbij wordt dan vermeden dat een speler, die van ver moet komen niet, wanneer hij een sterke tegenstander heeft geloot, weer na 20 minuten buiten staat.

Daarnaast is er voor degene die zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi de mogelijkheid om mee te doen aan het B toernooi, echter is dit niet verplicht.

 

 

Voor de topspelers daarentegen geldt het principe: “loon naar werken”.
De 7 spelers die zich inschrijven met de hoogste ranking, conform die als gebruikt door de KNBB bij de plaatsing  NK snooker, zullen automatisch worden geplaatst voor het hoofdtoernooi en hoeven zich dus niet te kwalificeren. Daarnaast is de titelverdediger automatisch als eerste geplaatst.

De organisatie is wederom blij dat zij de inschrijfkosten voor het Haags Open weer relatief  laag heeft kunnen houden. Zo bedraagt deze voor ongeplaatste spelers 10 en voor geplaatste spelers 20 euro. Inschrijven voor het jeugdtoernooi is gratis.

 

Alles over het Haags Open Snooker
Inschrijven voor het Haags Open Snooker
 

 

Tekst & poster: Haags Open Snooker

Den Haag Snooker Toernooien
Volg ons online