Ad Broeders wint eerste Royal Pro Cup na mooie eindsprint

Enerverend gevecht in finale beslist in laatste paar sets

05 maart 2017

VLAARDINGEN – Twee Brabanders streden zaterdagavond om de eindzege in de Royal Pro Cup. Ad Broeders en Huub Wilkowski maakten er in de finale een enerverend gevecht van, waarin de beslissing pas viel in de laatste sets. De overwinning ging naar Ad Broeders met 6-5, waardoor hij de hoofdprijs van €2000 in ontvangst mocht nemen.

 

 

De finale werd in de eindfase gedomineerd door Huub Wilkowski, die op 5-4 in sets een matchbal kreeg. Hij miste een harmonica, waarna Ad Broeders knap uitmaakte met vier. In de beslissende set startte Broeders met zes van acquit. ,,Ik kreeg daardoor een tikje en kon niet meer terugkomen’’, aldus Wilkowski, die aan een sterke periode bezig is en ook in de laatste Grand Prix de halve finale haalde.

 

 

Voor de slotdag van de Royal Pro Cup hadden zich vanuit de voorronden zestien spelers geplaatst, die elkaar in het Oogh van Vlaerdingh troffen in de knock-out fase. De korte setjes zorgden vanaf het begin voor veel spanning en mooie gevechten.

Twee uitgesproken favorieten sneuvelden in het zicht van de finales. Dave Christiani ging in de halve finale met 5-3 onderuit tegen Ad Broeders. Barry van Beers verloor een ronde eerder van Marcel Hopmans met 4-3.

 

 

Huub Wilkowski versloeg in de kwartfinales Eddie Siemens met 4-1, Ad Broeders won van Harry Viswat met 4-2. Dave Christiani schakelde in die ronde Richard Bitalis uit met 4-1.

In de halve finale kroop Wilkowski door het oog van de naald tegen Hopmans (5-4) en won Broeders van Christiani.

Hans de Bruin, Muhamed Elashkar, Bart ten Haaft, Bert van Manen, Wil Jansen, Gerard ten Lohuis, Herman Slikker en Raymon Groot werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

 


 

Test: Frits Bakker
Foto's ©Stefan Osnabrug

Driebanden Initiatieven Toernooien
Volg ons online