Achter de schermen van TeamNL: Vrolijk en vol energie

Het EK Pool Dames: Jolien Schuurman in the flow bij het 10-ball, met bij vlagen oogstrelend spel. 

Een verhaal van Maarten Combrink

10 juli 2024

Bij de dames was het straightpool geen groot succes. Debutante Mirjam Alfons leerde de druk kennen die een EK met zich meebrengt en had moeite haar eigen spel te laten zien en dolf met duidelijke cijfers het onderspit tegen Zlateva (BUL) en Ropero (SPA). 

Jolien Schuurman haalde ook haar topniveau niet. Verloor van de relatief onbekende Duitse Indlekofer. Vervolgens werden op wilskracht nog wel een Finse en een Zwitserse aan het spit geregen door het Nederlandse toptalent, maar bij de laatste 16 was wederom een Duitse (Kaplan) het eindstation. 

 

 

In 10-Ball begon Schuurman wederom tegen de Duitse Indlekofer en wederom moest ze capituleren 5-6. De geplande revanche kwam er niet en dat deed pijn.

Later op de dag wachtte de Servische Bojana Sarac, eigenlijk een iets oudere (22) versie van Jolien. Frisse uitstraling, leuke speelstijl en stevig aan de weg timmerend in het internationale damescircuit. Jolien speelde eindelijk naar haar kunnen en met een klinkende 6-2 winst werd de dag afgesloten.

Op dag 2 van 10-Ball was de opdracht duidelijk. Er gingen drie dames pech hebben dat ze tegen Jolien moesten. The flow was daar. Mazhirina, Moscetti en Baumgartner werden met bij vlagen oogstrelend spel aan de zegekar gebonden. Coach Rienus Gennissen knipperde af en toe met zijn ogen. Was dit hetzelfde meisje dat bij straightpool zo had staan ploeteren?

Vrolijk en vol energie, echt een van de hoogtepunten voor TeamNL tot nu toe.

Vandaag wacht de Duitse Pia Filler (inderdaad, de vrouw van) in de kwartfinale. Een zware opgave, Filler won het goud in de eerste discipline. Onze landgenote houdt echter wel van een uitdaging en met de getoonde vorm van gisteren liggen er zeker kansen voor een medaille en zelfs nog wel meer.

 

Coach Rienus Gennissen knipperde af en toe met zijn ogen. Was dit hetzelfde meisje dat bij straightpool zo had staan ploeteren?

Vrolijk en vol energie, echt een van de hoogtepunten voor TeamNL tot nu toe

 

 

Tekst: Maarten Combrink
Foto'a TeamNL ©EPBF

Dames EK Poolbiljart
Volg ons online