Acht teams in actie voor DKM Tools league

De eredivisie driebanden werkt morgen, zondag, met vervroegde tijdstippen de tiende speelronde af. Voor een aantal spelers is dit weekend het vertrek naar de World Cup in Sharm El Sheikh, maar vier van de zes wedstrijden gaan gewoon door. SIS Schoonmaak tegen Dekker Keukens werd vrijdagavond nog afgelast, omdat het team van Dekker niet genoeg spelers kan opstellen. Team Eekhoorn en J&F Auto's hebben vorige week al vooruit gespeeld. Eekhoorn won met 5-3.

27 november 2021

UDEN/HUISSEN - Op de eerste speeldag van de World Cup in Sharm El Sheikh komen acht teams in de DKM Tools league zondag in actie voor de tiende ronde in de eredivisie driebanden. Voordat een aantal vaste spelers van de teams vertrekt naar Egypte, is er met enige aanpassing een programma samengesteld, dat na de COVID persconferentie van vrijdagavond waarschijnlijk wordt verzet van de eerste start op zondagmiddag om 13.00 naar 12.00 uur. J&F Auto's, waarvan het hele team vrijdag en zaterdag vertrekt naar Egypte, speelt in elk geval niet. De uitwedstrijd van het Haagse team naar Team Eekhoorn werd vorige week al gespeeld en door Eekhoorn met 5-3 gewonnen. Acht andere teams komen wel in actie.

SIS Schoonmaak, met 18 punten uit 9 wedstrijden koploper, maakte zich al op voor de titel van winterkampioen. De leiders zouden spelen met Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond Burgman en Raymund Swertz in een thuiswedstrijd tegen Dekker Keukens, maar de tegenstander zegde vrijdagavond af, omdat onder meer Gerwin Valentijn ziek is en een Coronatest heeft aangevraagd en andere spelers niet beschikbaar zijn.

Carl Verhoeven van SIS zei na de persconferentie: ,,Ik heb mijn hart al dagen vastgehouden, dat we misschien weer in een hele lockdown zouden gaan. Dan zou het voor de derde keer zijn dat we weer worden stilgelegd. Maar gelukkig is dat niet gebeurd, we zullen moeten leven met de avondlockdown. En helaas zijn we vrijdagavond door Dekker Keukens ingeseind dat de wedstrijd van zondag niet kan doorgaan. We hadden in elk geval voor zondag de champagne klaargezet voor het vieren van het winterkampioenschap. Dat we nu niet kunnen spelen, is een tegenvaller, maar we gaan improviseren met wat vriendschappelijke partijtjes en misschien een Survival onder elkaar.''

De nummer twee Cues&Darts komt in actie in een uitwedstrijd tegen A1 DPC/De Kuul, een botsing tussen de nummers twee en vier. Cues&Darts kiest voor Pierre Soumagne, Jack van Peer, Wesley de Jaeger en Huub Wilkowski. Jack van Peer was vorige week matchwinnaar voor het team met een prachtige serie van vijf in de nabeurt tegen Peter De Backer. Dave Christiani speelt niet met A1, omdat hij in Duitsland moet aantreden. De vermoedelijke opstelling is: Jelle Pijl, Richard Bitalis, Kay de Zwart en Addy Wienk. Dave Christiani speelt een dubbel weekend in Duitsland. ,,Daar degraderen dit jaar 4 teams in plaats van 2 en we staan er niet zo goed voor. Ze hebben gevraagd of ik twee keer wilde spelen.''

Bousema, dat twee en drie wedstrijden achterloopt op de andere teams in de top vijf, komt thuis in actie in een belangrijke wedstrijd tegen STZ Zundert, dat met twee wedstrijden meer gespeeld één punt meer heeft. ,,Het wordt een zogenaamde vierpuntenwedstrijd'', zegt teamleider Ronny Hazewinkel van Bousema. ,,Bij winst maken we een flinke sprong voorwaarts en doen we volop mee voor de play-off plaatsen.''

Bousema speelt zonder Murat Naci Coklu en de in topvorm verkerende Martin Horn en doet het nu met Johan Loncelle, Stefan Galla, Anno de Kleine en Frans van Schaik. Dat viertal staat tyegenover Thorsten Frings, Rik van Beers en Sam van Etten. Francis Forton is door ziekte nog onzeker.

Dallinga speelt met twee Ceulemansen in het team de thuiswedstrijd tegen 't Hartje van Oosterhout. Jean Paul de Bruijn en Bart Ceulemans spelen om 14.00 uur tegen Davy van Havere en Harrie van der Ven, om 12.00 uur verschijnt Raymond Ceulemans al aan het biljart voor zijn partij tegen Frank Martens, tegelijkertijd speelt Ludo Dielis, een andere grootheid uit vroeger jaren, tegen Berry Dallinga.

Aartsbouw Sprundel speelt de thuiswedstrijd tegen DKM Tools.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Raymond Ceulemans

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online