Aartsbouw winnaar in titelrace met DKM Tools

De teams uit de divisies speelden dit weekend om de nationale titels in de divisies onder de DKM Tools league. Aartsbouw was de winnaar in de eerste divisie na een spannende ontmoeting met DKM Tools. De andere kampioenen waren Beer de Jong, Megafa en Nieuw Diemen.

18 juni 2023

DOETINCHEM – Het Nederlands kampioenschap voor teams in de divisies heeft dit weekend in Doetinchem veel interessante wedstrijden laten zien. De finale in de hoogste klasse van dit NK, de eerste divisie, ging tussen Aartsbouw Sprundel en DKM Tools en eindigde gelijk (4-4). Het team van Aartsbouw werd tot kampioen gekroond, omdat het winnaar was op caramboles. Beide finalisten komen volgend seizoen in de eredivisie uit. De andere kampioenen waren Aannemingsbedrijf Beer de Jong in de tweede divisie, Megafa in de derde divisie en Nieuw Diemen in de vierde divisie, de overgebleven finalisten na de halve finales in het voortraject.

Paul Brekelmans en Hans de Bruin, die namens de KNBB sectie driebanden de toernooileiding verzorgden, spraken van een zeer geslaagd weekend. ,,We hadden door de hitte niet heel veel publiek verwacht, maar dat viel ontzettend mee. De wedstrijden werden gespeeld in een mooie en sfeervolle entourage.’’

 




 

Het Belgisch getinte team van Aartsbouw uit Sprundel won de tweekamp met DKM Tools, omdat het zeven caramboles meer scoorde. Dat was onder meer te danken aan Ad Broeders, de enige Nederlander bij Aartsbouw, die Eddy Willems met 35-16 versloeg in 24 beurten. Die marge kon DKM Tools niet meer ophalen. Met zijn gemiddelde van 1.458 was Broeders net iets minder dan Roland Uijtdewillegen, die 1.481 speelde in zijn partij tegen Dirk Weeremans.

Tom Persyn en Ad Broeders gingen van start voor Aartsbouw in de finale. Tom Persyn kwam vijf punten tekort tegen Jack Wijnen, Eddy Willems 19 punten tegen Broeders. Toen later de twee teams gelijk eindigden, telde die ruime overwinning van Broederss. Roland Uijtdewillegen versloeg namens DKM Tools Dirk Weeremans met 40-31 in 27 beurten, Ronny Brants trok de score in evenwicht door winst op zijn landgenoot Davy van Havere met 40-38 in 32 beurten. Voor de hoogste serie in de finale tekende Ronny Brants met 8.

Het Haagse team van Beer de Jong maakte de titelambities in de 2e divisie waar met een 6-2 overwinning tegen Cues&Darts 2. De jeugdige Bradley Roeten was de uitblinker in de wedstrijd met een partij van 0.882 gemiddeld tegen Martin de Laat. Voor het Cues&Darts team, onlangs ook finalist in de bekerfinale, won alleen Roger Liere zijn wedstrijd tegen Mike Nijman met 35-32 in 49 beurten. De winnaars voor Beer de Jong waren Peter Witveld, Bradley Roeten en Rob Scholtes. Monique Wilkowski tekende ondanks verlies tegen Rob Scholtes voor de hoogste serie in deze wedstrijd: 7. Beer de Jong eindigde met 0.635 als teamgemiddeld voor Cues&Darts 2 met 0.530.

Het kampioenschap in de derde divisie ging naar het team van Megafa uit Maarssen met Peter Meersman, Dave Scheurweghs, Peter van der Scheur en Frank Schaap, die gezamenlijk voor een moyenne van 0.626 zorgden. De tegenstander in de finale was De Distel Biljarts 3. Peter Meersman had een beste dag voor Megafa: hij versloeg René Kuijstermans met 30-18 in 32 beurten, goed voor 0.937 gemiddeld.

Nieuw Diemen uit Wormerveer was de laureaat in de vierde divisie met de maximale winst in de finale tegen BV Cortini Automotive 2. De partij tussen Joep Kruikemeier en Anton Pals leverde nog de meeste spanning op. Joep Kruikemeier was net iets eerder aan de finish dan Anton Pals met 25-22 in 44 beurten. Nieuw Diemen finishte met 0.452, BV Cortini met 0.356.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's winnaars: Ton Smilde

Driebanden KNBB NK
Volg ons online