10ball-titel NK Pool 2022 Senioren naar Willie Brouwer

Willie Brouwer geeft zichzelf mooi verjaardagskado en pakt 10-ball titel bij het NK Pool 2022 Senioren

18 april 2022

Op Eerste Paasdag mogen wij 41 deelnemers verwelkomen die aan de NK Pool 2022 Senioren 10-ball mee komen doen. Ook vandaag spelen we weer in Biljart- en Poolcentrum De Distel in Roosendaal. Het zijn de volgende spelers die gaan uitmaken wie er de halve finale mag spelen en daarmee verzekerd van een medaille: 

Willie Brouwer - Martijn Woonings 7-4

Adam Kiernicki - Patricio Konings 5-7

Gilliano Smit - Matijs Paaps 7-1

Mervin Saib - Henk de Ruiter 2-7

Voor Willie en Patricio betekent dit dat hun eerste medaille op het NK Senioren veiliggesteld is en misschien zelfs een titel. Zij gaan samen uitmaken wie de finale gaan spelen tegen de winnaar van Gilliano v Henk.

Gilliano geeft een sein af dat hij nog honger heeft, honger in een derde titel want hij zet Henk de Ruiter met maar liefst 7-0 opzij. Willie doet er wat langer over, maar verzekerd ook zijn plek door Patricio te verslaan die nog wel  aangemoedigd werd door een afvaardiging van Poolscool supporters.

In de finale zien we dat 3 dagen pool hun tol eist. Beide spelers zijn niet meer op hun scherpst, maar het is Gill die in het begin net een tandje scherper is. Hij neemt al snel een 3-1 voorsprong. Beide spelers houden hun break, maar in rack 7 profiteert Willie van een droge break van Gill, 4-3 in het voordeel van Gill. Ondanks een directe scratch van Willie bij de break, kan hij in hetzelfde rack weer terug aan tafel komen en ruimt met een paar mooie pots de tafel op. De stand is hiermee gelijk 4-4. Een gemiste pot van Gill op de 1-bal is een nieuwe kans voor Willie die ogenschijnijk zonder zenuwen de tafel ruimte en daarmee op een voorsprong van 4-5 komt. Ook rack 10 gaat naar Willie en hij komt daarmee op de hill. Door een scratch van Gill op de 1-ball krijgt Willie onverwachts ball in hand. Hij maakt geen fout en wint daarmee zijn eerste NK-titel bij de Senioren. Omdat de finale na 00:00 uur is afgelopen geeft hij zichzelf een mooi verjaardagskado, want op maandag 18 april is hij jarig! 

 

 

Alle uitslagen zijn hier te vinden: 
https://cuescore.com/tournament/NK+Pool+2022+Senioren+10-ball/14475157

De stand op NK Pool 2022 Senioren ranking na 3 gespeelde disciplines: 
https://cuescore.com/ranking/Pool+NK+Senioren+2022+Ranking/14473594

De livestream is hier terug te kijken: 
https://youtu.be/h0R2rD7tw5Y

 

NK Poolbiljart Senioren
Volg ons online