… En dat is 10 voor Therese!

Nummer één van de wereld bij de dames Therese Klompenhouwer haalt tiende titel op rij bij NK driebanden groot in Oosterhout

12 november 2017

OOSTERHOUT – Dat het NK Driebanden Groot voor Dames wederom nummer één van de wereldranglijst Therese Klompenhouwer als winnares zou krijgen, dat lag in de lijn der verwachting. Echter, Therese moest er ditmaal hard voor werken!

 

 

Eindigend met een moyenne van iets boven de 1, lag ze als vanouds ver voor op de concurrentie. Echter, als groep lijkt deze concurrentie langzamerhand stappen vooruit te maken. Hun moyennes komen steeds meer op of net boven de 0.5, van Gerrie Geelen zelfs boven 0.7, en de dames lijken ook steeds beter in staat te pieken in wedstrijden tegen Therese. Wist Klompenhouwer bij eerdere NK’s nog wel eens onbedreigd te winnen, ditmaal moest zij tweemaal echt tot op de bodem gaan.


 

Zo was er in de voorronde de superspannende wedstrijd tegen Joke Breur, regerend Nederlands kampioen driebanden klein – een evenement waar Klompenhouwer niet aan mee doet. Deze wedstrijd werd maar nipt met 25-24 gewonnen!

Een stuntje werd mogelijk verwacht van één van Nederlands jongste driebanden talenten Daisy Wedekker, maar ook deze wedstrijd ging naar Therese: 30-22 in 29.
 


 

Hoogtepunt van het toernooi was de bloedstollende halve finale tegen de sterke Gerrie Geelen, die tegen Therese haar beste wedstrijd van het toernooi speelde. Klompenhouwer schoot uit de startblokken, stond al na 5 beurten met 16-3 voor, maar Gerrie knokte zich met prachtig spel terug naar een 27-23 voorsprong, om uiteindelijk Therese toch nog te zien winnen met 30-27. En dat in slechts 20 beurten. Reclame dus door het dames driebanden!
 


 

Na in de finale met 30-18 in 34 beurten te hebben gewonnen van Loes van Dansik, was Therese toch weer Nederlands kampioen – en dat al voor de tiende maal op rij! Een prestatie van formaat van deze sieraad voor het Nederlandse driebanden.

 

Alle informatie & uitslagen van het NK Driebanden Groot voor Dames

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom
Foto's ©Ton Smilde

Dames Driebanden Klompenhouwer, Therese
Volg ons online