Maatregelen vanaf 13 november 2021

Het demissionair kabinet heeft in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus per 13 november nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport, om het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de amateursport en de professionele sport. De horecavoorzieningen kunnen open tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. In de sportkantine en op het terras gelden vaste zitplaatsen. Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand; en doe dat ook op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.

Er mag in locaties waar de hoofdfunctie sport is (bv biljarten) na 20.00 uur gespeeld worden, maar als de hoofdfunctie horeca is niet.

Om te bepalen of een sluitingstijd van toepassing is in een eet- en drinkgelegenheid waar ook sport wordt beoefend, dient gekeken te worden naar waar de locatie zich hoofdzakelijk tot richt. Indien de locatie in hoofdzaak een eet- en drinkgelegenheid is, dan geldt dat deze (met uitzondering van de afhaalfunctie voor gebruik anders dan in de eet- en drinkgelegenheid) om 20.00 uur gesloten dient te zien. Indien de sportbeoefening (blijft toegestaan) daarentegen centraal staat, hetgeen het geval kan zijn bij een biljart-, pool- of snookercentrum, geldt dat dit ook na 20.00 uur is toegestaan. Een kroeg met een dartbord of biljarttafel, waarbij niet de sport, maar het eten en drinken centraal staat, moet dus om 20.00 uur gesloten zijn.

Overdag kan er in alle locaties gebiljart worden.
Gevolgen voor competities leest u hier.

De overheidsmaatregelen voor sport kunt u hier raadplegen.
Het protocol sport kunt u hier raadplegen.
 

 

Volg ons online