Nederlandse vertaling van "The Hustler" is uit!

Het prachtige boek "De Misleider" ligt nu in de winkels - en gratis te winnen via KNBB Facebook!

22 januari 2018

Op 15 januari 2018 is verschenen het boek De misleider, de Nederlandse vertaling van Walter Tevis' The Hustler vertaald door Anna Visser. (Met enige assistentie van Willem La Riviere van de KNBB. Werktitel: De oplichter.)

 

WAAR GAAT HET BOEK OVER?

Eddie Felson, de charmante, goed geklede vijfentwintigjarige jongeman met heldere ogen, is een briljante biljarter. Hij poolt voor geld en vaak niet eerlijk: hij kletst zich het spel in, speelt dan eerst overtuigend de rol van klungelige beginneling om vervolgens zijn slag te slaan als er hogere bedragen worden ingezet. En toch verliest hij uiteindelijk. Hoe kan dat?

De biljartzalen in dit boek zijn een metafoor voor de harde samenleving, een slagveld waarop alleen de sterksten en sluwsten winnen. Zijn sommige mensen geboren om te verliezen? En hoe komen ze dan uit die negatieve spiraal?

FLAPTEKST

Veruit de beste roman over poolen!

Eddie Felson, de charmante, goed geklede jongeman met zijn heldere ogen, is een briljante biljarter. Hij poolt voor geld en vaak niet eerlijk: hij kletst zich een spel in, speelt dan eerst overtuigend de rol van klungelige beginneling om vervolgens zijn slag te slaan als er hogere bedragen worden ingezet. En toch verliest hij uiteindelijk. Hoe komt dat?

De biljartzalen in dit boek zijn een metafoor voor de harde samenleving, een slagveld waarop alleen de sterksten en sluwsten winnen. Zijn sommige mensen, hoe talentvol ook, geboren om te verliezen?

De legendarische en veel bekroonde film The Hustler, met een glansrol voor Paul Newman, is gebaseerd op dit boek uit 1959.

Een eersteklas, flitsende, baldadige en losbandige roman.

The New York Times
 

Was Hemingway passie niet het stierenvechten maar het poolen geweest, zijn held had Eddie Felson geheten.

Time

 

Tevis schrijft sterk, minimalistisch proza dat wonderlijk goed past bij zijn verhaal over mensen die op de rand van de wanhoop leven.

Irish Times

 

Walter Tevis (1928-1984), Amerikaans schrijver, schreef korte verhalen en zes romans. Zijn ervaringen als werkstudent in een biljartzaal verwerkte hij aanvankelijk in een kort verhaal, later zou hij daar in twee grote romans op terugkomen. Drie van zijn romans, The Hustler, The Color of Money en The Man Who Fell to Earth werden succesvol verfilmd. Zijn werk werd in talloze talen vertaald. De misleider is zijn eerste Nederlandse vertaling.
 

 

 

MEER INFO/WAAR KAN IK HET BOEK BESTELLEN?

AKO
Athenaeum
Atheneum (leesfragment)
Bol
 

Plus, vanaf 23 januari is er op de KNBB Facebook pagina een like, deel & win actie - waarbij liefst 5 exemplaren van het boek worden weggegeven!

Communicatie Media Poolbiljart
Volg ons online