Biljartvereniging Holtum 50 jaar!

Een historie en vereniging om trots op te zijn - en daarom recipieert de club op Zaterdag 15 Juli vanaf 20:00 tot 21:00 uur in Café d’n Aezel aan de Holtummermarkt

 

22 juni 2023

Op zaterdag 15 juli a.s viert Biljartvereniging Holtum op gepaste wijze dat 50 jaar geleden in 1973 de vereniging werd opgericht.

Toen pakten een aantal biljartenthousiastelingen onder impuls van de toenmalige kastelein van café Sport Chrit Ophelders zich samen en richten de vereniging op. De nieuwe vereniging kreeg een nieuw biljart, dat met een demonstratiepartij van de latere wereldkampioen biljart artistiek Jean Bessems werd ingewijd.

 

 

Het is de vereniging sindsdien altijd goed gegaan. In de afgelopen 50 jaar werden tientallen teamkampioenen gevierd. Vrijwel elk jaar waren er successen te vieren. Vijfmaal bereikte een team van Biljartvereniging Holtum zelfs de eindstrijd om het Nederlands kampioenschap en werden ook hier ereplaatsen bereikt. Met als klapper de Nederlandse titel in 2004.

Van het eerste uur zijn nog twee leden actief en deze zullen dus 15 juli speciaal in de schijnwerpers staan. Het zijn erelid Henk Heespelink mede oprichter en oud secretaris en Jan Singels. Voordat beide heren in Holtum terecht kwamen speelden ze al bij een andere vereniging Henk Heespelink 10 jaar in Lindenheuvel bij zijn zus in café Modern en Jan Singels 8 jaar bij GONA in café Knoors in Berg aan de Maas.

 

V.l.n.r Jan Singels – Twan van der Kort – Henk Heespelink

 

Een andere jubilaris is Twan van der Kort die na eerst gespeeld te hebben in Amstenrade nu 25 jaar actief is bij de KNBB en onze huidige kastelein is, samen met zijn Manuela steunen zij de club door dik en dun.

Al met al een historie en vereniging om trots op te zijn en daarom recipieert de club op Zaterdag 15 Juli vanaf 20:00 tot 21:00 uur in Café d’n Aezel aan de Holtummermarkt.

 

 

Website Biljartvereniging Holtum

 

Tekst & foto's: Biljartvereniging Holtum

Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Jubileum
Volg ons online