Zet je biljart, pool en/of snookerzaal op de (AH spaar)kaart!

Alles over de landelijke Albert Heijn Sportactie.

Informatie voor biljartlokaliteiteiten: hoe kan ik hier zoveel mogelijk uithalen voor mijn zaal en voor het biljart?

09 juli 2017

Vanaf 4 t/m 24 september 2017 vindt in Nederland een voor biljartlokaliteiten uiterst interessante promotie plaats: de Albert Heijn Sportactie. Bij AH kun je dan sparen om vijf keer gratis te sporten bij je favoriete sportclub, in een lokaliteit waar je nog nooit hebt gesport, of om eens een sport uit te proberen die je nog niet in clubverband hebt gespeeld. AH werkt hierin samen met de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden en dus ook de KNBB.

Ideaal dus voor alle typen biljartzalen! Of je nu caramboletafels hebt staan, pooltafels, snookertafels of misschien wel driebanden matchtafels, deze actie biedt in potentie geweldige kansen voor zaalhouders. Immers, gezien het succes van eerdere landelijke spaaracties bij AH, zou het zomaar kunnen dat biljartlokaliteiten die zich aanmelden voor de AH Spaaractie een flink aantal nieuwe klanten in hun zaal kunnen begroeten – en wie weet, zelfs wel toekomstige competitiespelers.

 

 

 

Wat is er voor clubs/zaalhouders goed aan deze actie?

  • Promotie: Door de actie kan de sportclub via de Albert Heijn meer bekendheid genereren in de buurt en tevens de sport promoten.
  • Werving nieuwe klanten: Het is een uitgelezen kans om gericht nieuwe klanten te werven. Denk ook aan specifieke doelgroepen.
  • Toetsen van nieuwe activiteiten: De actie is ook geschikt om (potentieel) nieuw aanbod te toetsen. Bij voldoende animo kan men na de actieperiode van 14 weken de sportactiviteiten voortzetten of uitbreiden. Organiseer bijvoorbeeld een open dag met uitleg en demonstraties.
  • Vervullen van een maatschappelijke rol: De sportclubs die zich inzetten voor hun buurt kunnen de actie gebruiken om deze sportactiviteiten te promoten bij mensen dicht bij hen in de buurt. Tip: neem contact op met de lokale AH en bedenk leuke gezamenlijke acties!

 

Voor u als biljartzaal een unieke kans om ‘gratis’ mee te liften op de promotie van de Albert Heijn!  Het enige wat u moet doen is uw lokaliteit aanmelden en een passend aanbod zoals bijvoorbeeld sparen voor gratis tafelhuur op  te geven.
 

Er is al volop media-aandacht, en er hebben zich inmiddels (twee maanden voor het begin) al 1100 sportclubs aangemeld! Kortom: de verwachting is dat biljartzalen die niet meedoen, weleens een flinke kans op nieuwe klandizie laten liggen. En, ook niet onbelangrijk: deelname kost helemaal niets!

Zie hier een voorbeeld hoe dit op lokaal niveau werkt. Simpelweg zorgen voor een goed contact met je plaatselijke AH supermarkt zal je kansen op succes al flink vergroten!

 

Belangrijke links

Hoe zit het precies? Alle info voor sportclubs/lokaliteiten (alles in 1 PDF)

Vragen & antwoorden? Alle vragen & antwoorden over de AH Sportactie op een rij

Wat kan ik doen? Aanmelden als sportclub/biljartlokaliteit (“Zet je club op de kaart!”)

 

 

Over de AH Sportactie

De AH Sportactie start op maandag 4 september en eindigt op zondag 24 september. In deze periode kunnen klanten van de Albert Heijn zegels sparen en met een volle spaarkaart t/m 3 december inschrijven voor gratis sportactiviteiten. Via www.ahsportactie.nl  kunnen klanten op zoek naar aangeboden sportactiviteiten in hun buurt. Via het online systeem schrijven de klanten zich in per sportactiviteit en krijgen de gegevens van de trainer/club. De sportclub krijgt daarbij de gegevens van de sporter, zodat ze beiden met elkaar kunnen communiceren indien nodig.

Ben jij met jouw sportclub op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of willen jullie je sportclub meer en breder onder de aandacht brengen? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. In september organiseren we samen met duizenden gastvrije sportclubs de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9. En het leuke is, de AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek! Beide acties bieden jouw sportclub de gelegenheid mensen kennis te laten maken met jouw sportclub en jouw sport.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs?
Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Zet je club op de kaart!
Sportclubs kunnen zich nu al aanmelden en sportactiviteiten kunnen in het systeem worden gezet. Bovendien staan er contactpersonen in je eigen gemeente en sportbond voor je klaar om te helpen bij de organisatie. Dus mobiliseer je trainers, vrijwilligers en je leden en maak er een onvergetelijke tijd van!
 

 

Hoe hebben andere takken van sport ingespeeld op de AH Sportactie?

Zwemmen

Skiën

Rugby

Tennis  

Schaken

 

Tekst: AH Sportactie, bewerkt door KNBB

Foto's ©AH Sportactie/NOC*NSF

Laagdrempelig Leden/Lidmaatschap NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online