World Cup Driebanden voor drie jaar naar Nederland!

Ongekend succes voor driebanden: de World Cup keert na jaren afwezigheid terug naar Nederland

 

31 mei 2018

Het is een ongekend succes voor driebanden in Nederland: de World Cup driebanden keert terug binnen onze landsgrenzen!

Voor liefst drie jaar (2019, 2020 en 2021) zal in de Blauwe Klei in het Brabantse Veghel de World Cup driebanden plaatsvinden. Voor biljartliefhebbers een bekende naam, omdat hier vroeger de Masters werden gehouden.

Althans, de plaats (Veghel) is hetzelfde, en de naam (de Blauwe Klei) ook, maar toch is de locatie anders. Harry Mathijssen van Biljart Evenementen Nederland (BEN), de stichting die verantwoordelijk is voor het terughalen van de World Cup naar Nederland: “De World Cup gaat niet meer worden gespeeld in de ruimte van vroeger, maar op een ander terrein. Op een mooi, groot en oud industrieel complex waar supermarktketen Jumbo zeer actief is, is in een oude loods een gloednieuw theater opgetrokken, dat plaats biedt aan 620 mensen.”

Met Jumbo is meteen een tweede belangrijke partij genoemd die heeft bijgedragen aan dit succes. De supermarktketen is momenteel al naamgever van twee grote driebanden evenementen in Nederland, de KNBB Jumbo Masters en de KNBB Jumbo Bekerfinale – een event dat overigens nu wordt gespeeld in Oosterhout. Met deze World Cup versterkt Jumbo zijn jarenlange betrokkenheid bij het biljarten. De allereerste keer dat Jumbo als sponsor van een sportevent op televisie kwam, was op NOS Studio Sport, en betrof één van genoemde Masters toernooien in Veghel, zo rond 2005.

 

Met het binnenhalen van deze World Cup is een belangrijk signaal afgegeven dat Nederland er internationaal nog steeds toe doet, en draagt bij om het talentprogramma een impuls te geven

 

Het binnenhalen van de World Cups voor minimaal drie jaar is een verdere impuls voor het driebanden in Nederland. Driebanden is internationaal bezig aan een grote opmars. Dit blijkt ook uit de prijzengelden voor de World Cups: die zijn begin dit jaar verhoogd naar liefst €106.500 per World Cup! Hoe mooi deze ontwikkelingen ook zijn, door de globalisering van de sport en de toenemende concurrentie uit vooral Azië (Zuid-Korea, Vietnam) is het voor Nederland steeds lastiger zijn internationaal toonaangevende positie te handhaven. Maar met het binnenhalen van deze World Cup is een belangrijk signaal afgegeven dat Nederland er internationaal nog steeds toe doet, en draagt bij om het talentprogramma een impuls te geven.

Ad Smout van Stichting BEN: “Als je ziet hoe driebanden leeft in Nederland, dan is dit niets meer dan een logische volgende stap. Bij de KNBB Jumbo Masters Driebanden zitten de tribunes al jaren bomvol, en is door de enthousiasme van het publiek het driebanden steeds meer een beleving geworden. Niet meer braaf knippen met de vingers na een punt, maar gewoon juichen – en opkomen met muziek en met een lichtshow. Het spelniveau van driebanden wordt steeds hoger, zeker ook internationaal. Er is de laatste jaren een mooie ontwikkeling gaande voor driebanden in Nederland. Met het binnenhalen van de World Cups is een prachtige vervolgstap gezet.”

Driebanden Internationaal
Volg ons online