Welcome to China: Tamara en Quinten op de World Heyball Masters

Het is een geweldig avontuur van Tamara Rademakers & Quinten Pongers op de World Heyball Masters, een event van een voor ons nauwelijks te bevatten omvang, en met ongekende prijzengelden.

En, gelukkig: Tamara en Quinten zijn goed van start! Een verslag.

16 maart 2024


 

Tamara, verslag 2

Ik win mijn tweede partij van John Chapman met 7-4! Was een hele goede partij van ons beide met meerdere runouts (en dat is niet zo vanzelfsprekend op deze tafels). Kwam al snel 0-2 achter en besefte dat dit een zware zou gaan worden. Maar speelde erg sterk naar een 6-2 voorsprong. Met nog 38 minuten op de klok, dacht ik dat het wel goed zou zitten. Want wanneer 90 minuten voorbij zijn, stopt de wedstrijd ook en dan wint degene die voor staat. Maar toen hij toen 2 runouts schoot in 8 minuten, kneep ik hem toch wel een beetje. Gelukkig kreeg ik het rack daarna wel een kans en maakte het mooi af.

Waarschijnlijk ben ik nu gekwalificeerd voor de volgende fase, laatste 196, en wordt er hier weer opnieuw geloot. Ik denk dus dat ik morgen vrij heb, maar dat weet je hier nooit zeker. :P

Quinten won ook met overtuiging zijn eerste wedstrijd en speelt morgen om 15:30 u zijn volgende partij.

 


 

Tamara, verslag 1

Welcome to China! De organisatie hier kan duidelijk de 420 spelers niet aan. Gisteren aangekomen na 27 uur reizen omdat we 4 uur op de bus van de organisatie hebben moeten wachten op het vliegveld. Gisteravond gevraagd wanneer ik moet spelen. Zeggen ze tegen me dat de loting morgen pas gedaan wordt. Zie ik tot mijn verbazing Gisteravond mensen op Facebook zeggen dat de loting gedaan is. Probeer via meerdere mensen erachter te komen wanneer ik nou moet spelen, maar niemand weet het. Sommige zeggen pas de 20e, andere zeggen misschien toch wel eerder. Om 4 uur vannacht kom ik er via een coach van een andere speler achter dat ik om 9 uur moet spelen. Deze wedstrijd had ik waarschijnlijk gemist als ik de instructies van hier had gevolgd.

Kom ik met 4 uurtjes slaap vanmorgen aan bij mijn wedstrijd, komt mijn tegenstander niet. Die wist t waarschijnlijk ook niet. Dus ik win en komt meteen de volgende vraag, wanneer nu weer verder. Ohh vandaag niet meer, morgen pas weer. Nou ik zag toch echt ergens vanavond staan. En ja hoor, moet vanavond om 20 uur.

Er is nergens een website te vinden voor de loting. En er is livestream voor iedere tafel, maar geen idee waar te vinden.

Maar goed, het hotel is geweldig met heerlijk uitzicht op zee. De venue is mooi en de tafels spelen fijn. Hopelijk gaat alles vanaf nu wat beter. In ieder geval zelf alles driedubbel checken hier.

 

 

Big thanks to my sponsors: Longoni cues, Pierluigi Longoni. REYO Billiards. Piet Pestman

 

Infopagina World Heyball Masters:
https://www.knbb.nl/agenda/world-heyball-masters

 

Tekst & foto’s: Tamara Rademakers

Azië Chinese Pool/Heyball
Volg ons online