Wederom 5-ball in de Trefkoele

Open Dalfser 5-Ball Kampioenschap gaat op herhaling

22 december 2017

Vorig jaar was het een groot succes: het Open Dalfser 5-Ball kampioenschap in de Trefkoele. Meer spelers dan het jaar ervoor, en een uitstekende, uitgelaten sfeer. Dit jaar opnieuw met niet alleen KNBB-spelers, maar ook niet-leden. Precies de reden waarom het het lage-instap spel 5-ball er is!

Op woensdagmiddag 27 december begint het vierde Open Dalfser 5-Ball Kampioenschap om 13.30 uur en 's avonds om 19.00 uur. Op donderdagavond 28 december wordt begonnen om 19.00 uur. De finale wordt gespeeld op vrijdagavond 29 december vanaf 19.00 uur.

 

 

5 Ball is een relatief nieuwe spelsoort in de biljartsport, is heel eenvoudig te leren en wordt al snel heel leuk gevonden - ook door spelers die iets minder goed zijn. Wat de puntentelling betreft heeft het wel iets weg van de dartssport. Wie het eerste van 51 op 0 eindigt is winnaar. De speelballen (wit en geel) hebben ieder een waarde van 4, de groene bal 1 en de blauwe en de rode bal respectievelijk 6 en 2. Per beurt kan er maximaal 13 punten worden gescoord. Om te kunnen scoren moeten er altijd twee ballen worden geraakt. En daar zit hem nu juist de kneep. Precies uitkomen op 0. Spelers spelen om en om, dus je hoeft nooit lang op je stoel te zitten. Zie voor meer informatie over 5-ball deze website.

 

Uitnodiging op briefpapier
Poule-indeling en programma
Speelschema
Uitslagen verwerking

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom
 

 

5-Ball Laagdrempelig Lokaal/regionaal
Volg ons online