Wat een jaar!

Biljarten in 2019 in een goede flow. Volop succesvolle evenementen & projecten!

Een terugblik

23 december 2019

Wat hebben we een biljartjaar achter de rug! 2019 was het jaar van Therese. Van Dick natuurlijk ook: iets wisselvalliger dan in 2018 misschien, maar nog steeds uitzonderlijk. Het jaar van Joris Maas in de Crucible, van de doorbraak van Marc Bijsterbosch. Van de World Cup Veghel!

Het jaar van ongekende moyennes in driebanden, van ongekende hoeveelheden uit-in-één-beurt van de kadertoppers. Van niet eerder vertoonde hoeveelheden live biljart op Ziggo Sport. Van volle tribunes bij de grote driebanden events. Het Nederlandse driebanden dat sowieso een bloeiperiode doormaakte!

Van succesvolle KNBB projecten, en zelfs een nominatie voor meest innovatieve vereniging. Van het eveneens genomineerde SmartPool, dat ging richting SmartSnooker, SmartBiljart en de SmartPool Scholencompetitie (ook wel: SmartPool Cup). Van de lancering van Kantinebaas (i.s.m. NDB, NTTB, Sportunity) bij het Ministerie van VWS met minister Bruins, en de lancering van Competitieveiling.nl i.s.m. NDB tijdens het WK Handboog.

Het jaar dat begon met een geweldige medaile-oogst in artistiek, kader , bandstoten, libre en driebanden op het EK in Brandenburg. Het jaar ook van de winst van Marco Teutscher, de nieuwe succesvolle opzet van de Landsfinale in Merwestein, van de medailles op het EK van Tamara, en op de valreep de intrek in het bondsbureau van de Go Bond.

En, misschien wel het belangrijkste van alles: het jaar waarin het imago van biljarten verder verbeterde, en er een steeds positievere vibe rondom ons geliefde spelletje hing.

Bedankt spelers op alle niveaus, teamleiders, arbiters, wedstrijdleiders, bestuurders, vrijwilligers, zaalhouders, vakhandel en sponsors voor een onvergetelijk en mooi biljartjaar!

 

 

In het nieuwe jaar zal onze nadruk onverkort liggen op promotie en zichtbaarheid van de biljartsport zodat de vakhandel, lokaliteiten, districten en verenigingen daar baat bij hebben. Met o.a. als events: het WK Dames, het WK Junioren, de World Cup Veghel, de CEB GP artistiek, de NK Biljartvijfkamp, de uitbreiding van events bij de Landsfinale. En in 2020 lanceren we een aanpak met biljarten als middel om maatschappelijk en promotioneel bij te dragen.

Iedereen: een heel goed en sportief 2020!

 

Tekst & banner: KNBB

 

Biljart algemeen KNBB
Volg ons online