Walhout en Hofland sterkste bij dubbel-NK 57/2 in Rosmalen

Verslag van het NK 57/2 Overgangsklasse en het NK 57/2 Extra Klasse in de Hazelaar

13 januari 2020

De Hazelaar in Rosmalen had dit weekend volop kaderliefhebbers verzameld: zowel in de zaal als online via de live biljartstudio van Mike Hofland waren het NK 57/2 Overgangsklasse en het NK 57/2 Extra Klasse te volgen.

 


 

Voor de liefhebbers was het genieten! Bijvoorbeeld van bovenstaande finale bij de Overgangsklasse, of van deze serie van 175 van de uiteindelijke winnaar Danny Walhout. Van het prachtige spel van Marco van Dopperen, die genoegen moest nemen met zilver ondanks een significant hoger moyenne dan de winnaar (bijna 39 versus bijna 29). Of van het spel in de extra klasse van de uitmuntende Mike Hofland, die met een moyenne van ruim 22 de concurrentie ver voorbleef.

 


 

Hofland na afloop: "De grootse aanpak van het tournooi, veel topspelers uit heel Nederland met prachtige biljartkwaliteiten te samen! Beter kun je niet hebben, van elkaars biljartspel genieten en een stukje biljartpromotie realiseren! Ook nog lekker meekijken via YouTube om het grote publiek erbij te betrekken, delen, gratis abonneren en berichtjes sturen doet wonderen!"

 

 

"De uitzonderlijke prestaties van de spelers, top moyennes,hoge series en perfectie in de verzamelstoten. Alle partijen deden ertoe, gezien iedere speler een biljartmatch naar zich toe kan trekken. De stand bleef tot het einde spannend."

"Voor mijn titel was de misser van Martin Vreekamp was een cruciaal moment, hij moest er nog 4 en miste. Een moeilijke massé aan de lange band ging erop en ik wist mijn 35 caramboles te scoren."

"Ik ben super blij met mijn titel en heb genoten van alle mensen die dit tournooi mogelijk hebben gemaakt. Biljarten is een passie die je nooit meer loslaat!

  

Walhout, de winnaar in de Overgangsklasse: "Mijn beleving van het weekend was positief, het waren lange dagen waarbij ik toch altijd het respect en de waardering voor de arbiters uit wil spreken. Waar de spelers af en toe wat rust hebben, staan zij gewoon elke partij aan de tafel, respect!"

"Deze titel betekend veel voor mij, in een deelnemersveld met zulke sterke biljarters ongeslagen kampioen worden is uniek. Het gevoel was er eigenlijk vanaf de eerste stoot op zaterdag al. De doorbraak zat hem in de slechte tweede partij tegen Tommie die ik toch naar mij toe wist te trekken. Daarna tegen Lyon Megens mijn tot nu toe hoogste serie in het 57/2 gemaakt, heerlijk."

"Ook de support van teammaten die naar Rosmalen gekomen zijn, en familie die fanatiek de stream volgde thuis helpen zeker om het beste in mij naar boven te halen! Geweldig hoe Mike zijn tijd en energie steekt in het streamen van partijen, dat is een waardevolle toevoeging voor de biljartsport. Al met al, een geslaagd weekend."

 

 

Alle uitslagen Overgangsklasse:
https://www.biljartprof.nl/wp-p-stand.php?tid=7010

Infopagina NK 57/2 Overgangsklasse:
https://www.carambole.nl/agenda/nk-kader-572-overgangsklasse

Alle uitslagen Extra Klasse:
https://www.biljartprof.nl/wp-p-stand.php?tid=7011

Infopagina NK 57/2 extra klasse:
https://www.carambole.nl/agenda/nk-kader-572-extra-klasse

 

 

Tekst: KNBB
Foto's ©Henry Thijssen
Foto's Beemster & overzicht alle spelers ©Mike Hofland

 

Kader NK Overgangsklasse
Volg ons online