Waarderingsspeld KNBB voor Cees van Schaik

“Mijn vrouw en ik waren compleet overdonderd”

05 augustus 2023

Het was een triest onderdeel van een Simonis Biljartlakens Landsfinale 2023, de bekendmaking dat organisator van het biljarten voor mensen met Parkinson Cees van Schaik ongeneeslijk ziek is, en zijn functie moet neerleggen. Zie dit artikel.

Voldoende reden om Cees te eren voor zijn werk via een waarderingsspeld van de KNBB, op een mooi moment met veel vrienden en bekenden.

 

 

Cees heeft zich al vele jaren in diverse functies onbezoldigd en met veel inzet en overtuiging binnen de Nederlandse biljartsport ingezet. Hij heeft ongeveer 30 jaar geleden een landelijke bedrijfscompetitie Biljarten opgestart binnen het Heineken/Vrumona concern, heeft vele jaren diverse bestuursfuncties ingevuld en zet zich de laatste jaren in voor biljarten door mensen met Parkinson. Bijzonder is dat mede door Cees het NK biljarten Parkinson op de jaarlijkse Landsfinale is ondergebracht. Deze Landsfinale wordt jaarlijks gespeeld in sportcomplex Merwestein te Nieuwegein.

Cees heeft binnen de KNBB onder andere deze functies ingevuld:

  • Voorzitter Biljartvereniging de Vaartsche Rijn  mei 2012 – april 2017
  • Secretaris Biljartvereniging de Vaartsche Rijn  januari 2015 – augustus 2016
  • Organisator NK Parkinson Landsfinale editie 2019, 2022, 2023

 

 

Cees was overduidelijk ontdaan en ook plezierig verrast. Zijn reactie: “Mijn vrouw en ik waren compleet overdonderd door deze overval. Jullie hadden het juiste moment uitgekozen om binnen te komen. Ik was net met een serietje bezig aan de kop van de tafel met mijn rug naar de zaal. Zo kon het zomaar gebeuren dat er 30 man achter je staat zonder dat je het in de gaten hebt. Maar dan ben je ook echt overrompeld en totaal overmand.”

“Ik wist niet wat me overkwam. Totaal overdonderd. Emoties overvielen me. En dan zie je ook Piet Verschure binnenkomen en denk je: wat is hier allemaal aan de hand?”

“Broeder Ton kwam onder valse voorwendselen een potje biljarten, hij was toch in de buurt. Hij had met behulp van onze schoondochter iedereen gearrangeerd. Incl. de KNBB met een waarderingsspeld. Dit is allemaal iets teveel voor dit jochie en ik was wederom sprakeloos.”

“Zolang me gegeven is zal ik de Stichting, met inmiddels daarin vele vrienden bijstaan. Ik weet echter dat het bij Jan Heida en alle hulp die hem is toegezegd in goede handen is. En dat geeft een goed gevoel.”

“Nogmaals hartelijk dank, allen!”

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Ton van Schaik

Gehandicapten/VG/Parkinson Mooi/bijzonder
Volg ons online