Vooruitblik Simonis Biljartlakens Landsfinale 2017

Ruim 350 biljartwedstrijden om het NK, op één locatie 

19 juni 2017

Op 23, 24 en 25 juni 2017 zal Sportcomplex Merwestein weer hét breedtesport evenement van het jaar van de KNBB huisvesten. In drie dagen tijd vinden ruim 350 wedstrijden plaats om de Nederlandse Kampioenschappen van de Landscompetitie van de KNBB-vereniging Carambole.

 

 

Op vrijdag 23 juni trappen de finalisten van de Dagcompetitie en C2 af welke op zaterdag gevolgd worden door de B1, B2 en C1 met als afsluiting op zondag de Damesbeker, C3 en C4.

Liefst 24 tafels staan opgesteld in Merwestein voor de Landscompetitie van de KNBB-Vereniging Carambole. 24 tafels, plus een tafel voor 5-Ball, en een stand van de KNBB over de campagne “Samen voor een Schone Afstoot”, gericht op (bewustzijn over) dopingpreventie en medicijngebruik.

 

 

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Wat zo bijzonder is aan de Simonis Biljartlakens Landsfinale, is dat het een breedtesport event betreft. Niet de absolute topspelers dus, maar alles wel in een setting voor topspelers: professioneel, veel ruimte, kwalitatief goede tafels en lakens, en wedstrijden goed te zien voor het aanwezige publiek. Veel biljarters maken dit nooit mee, of maar één keer! Deze mogelijkheid om in zo’n setting te kunnen spelen voor het Nationale Kampioenschap, na de lange weg van voorronden, districtskampioenschappen en gewestelijke kampioenschappen, dit ervaren biljarters als heel bijzonder.”

Wedstrijdleider Ruud Hudepohl, die de Simonis Biljartlakens Landsfinale al voor de 20e maal organiseert: “Voor biljarters is dit inderdaad een geweldige happening. Aan het eind van de dag, als de volksliederen worden gespeeld voor de kampioenen, staan anders zo nuchtere biljarters met tranen in de ogen. Ik heb één keer meegemaakt dat iemand in één beurt zijn partij uitspeelde, en dat op zo’n prachtig podium! Dat is zoiets als Dirk Kuyt in de kampioenswedstrijd van Feyenoord.”

De wedstrijden beginnen dagelijks om 09:30. Het volledige wedstrijdschema is hier te vinden.

 

Alle informatie (locatie, teams, wedstrijdschema’s)

Foto’s voorgaande events (©Andre van Hattum)

Simonis Biljartlakens Landsfinale in Agenda Nieuwegein

Informatie over Merwestein

 

Tekst: Rolf Slotboom

Foto's ©André van Hattum (archieffoto's Simonis Biljartlakens Landsfinale 2016)

Nieuwegein NK Simonis
Volg ons online