Volop events & activiteiten in China: een foto-impressie

Er gebeurt momenteel van alles in China op biljart/pool/snookergebied! De World Heyball Masters, de promotie driebanden in China met Paul Brekelmans, de opening van een echt gigagroot biljartmuseum, een nieuwe Hall of Fame én de World Open Snooker met alle snookersterren. Het is nogal wat!

Een kleine foto-impressie vanuit China

18 maart 2024

Gisteren was de opening van het World Billiards Museum. Indrukwekkend, heel professioneel en groots! Knap hoe men de geschiedenis van biljart, snooker en pool hebben uitgebeeld - ondanks dat nog niet alle disciplines even populair zijn in China.

De KNBB heeft hierbij een rol gehad en zowel spullen als expertise bijgedragen, waardoor Nederland vrij prominent naar voren komt in het museum, en de vele sterren/events/materialen uit onze historie een passende plek hebben gevonden.

 
 

Tevens was de opening van het World Open Snooker, met alle internationale snookersterren. Geniet hiervan de komende tijd live op Eurosport!

 


 

En, de eerste opnames in de World Billiards Hall of Fame vonden plaats. Ronnie O’Sullivan en Ding Junhui waren twee van de inductees voor het snooker.

Nederland was enorm goed vertegenwoordigd met Niels Feijen (pool) en Piet van de Pol, Hans Vultink en Dick Jaspers (carom), een discipline die uiteindelijk werd gewonnen door de grootste biljarter die ooit heeft geleefd: Raymond Ceulemans.

 


 

Het is een avontuur in China te zijn op een moment dat er op biljartgebied zoveel gebeurt! Alle pers duikt op Ronnie O’Sullivan, hij is zo populair, niet normaal. En de grootsheid van evenementen en initiatieven is ongekend.

Mooi om te zien dat Ronnie ook langskomt bij de UMB Driebanden promotie in Yushan op dit moment. Driebanden is nog niet heel populair op dit moment, maar dit zal mogelijk spoedig veranderen. Nederlands toparbiter Paul Brekelmans is aanwezig bij dit promotionele event.

 

 

Al het bovenstaande is in Shanghai en het nabijgelegen Yushan, al zijn veel bestuurders op dit moment op weg naar Qinhangdao. Daar vinden de World Heyball Masters plaats, met een ongekend deelnemersveld, prijzengeld én twee Nederlanders die goed zijn begonnen. Zie hier hun ervaringen!

 


 

Tevens zal in de omgeving van Qinhangdao het congres van de WPA plaatsvinden.

Mogelijk binnenkort meer vanuit China!

 

Tekst & foto’s: KNBB
Foto's Heyball Masters: via Tamara Rademakers
Uitgelichte foto Driebanden Promotie met Ronnie O’Sullivan en Paul Brekelmans ©UMB

Azië Initiatieven Innovatie
Volg ons online