Videoland gaat WK Pool uitzenden

Zeer uitgebreide live uitzendingen te zien via de video-on-demanddienst van RTL Nederland

“We zijn ongekend blij dat Videoland de stap heeft genomen het WK Pool 2021 zo uitgebreid te gaan uitzenden”

25 mei 2021

Videoland, de video-on-demanddienst van RTL Nederland, heeft besloten het WK Pool 2021, ook wel de World Pool Championship, zeer uitgebreid live te gaan uitzenden. Tussen 6 en 10 juni zijn zowel de middagsessies als de avondsessies in zijn geheel live te zien.

Live, en gratis – want iedereen die nog geen Videoland heeft kan Videoland 14 dagen gratis op proef nemen.

 

 

"Wederom een bewijs van de toenemende interesse van tv-zenders en videoplatformen in live biljarten, pool en snooker”

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Als KNBB staan wij in constant contact met tv-zenders, vanuit ons doel: zoveel mogelijk live biljarten op tv, zo toegankelijk mogelijk, en liefst gratis. Dat hebben we eerder gedaan met Ziggo Sport, waar geleidelijk aan, onlangs met de Jumbo Driebanden Masters en afgelopen dagen met de World Pool Masters, een prachtig platform is ontstaan voor live pool, snooker en driebanden. We hebben dan ook grote waardering voor Ziggo Sport. Dat naast Ziggo Sport nu bekend is geworden dat RTL op hun on-demand videoplatform Videoland het WK Pool 2021 uitzendt is wederom een bewijs van de toenemende interesse van tv-zenders en videoplatformen in live biljarten, pool en snooker.”

“We zijn ongekend blij dat Videoland de stap heeft genomen het WK Pool 2021 zo uitgebreid te gaan uitzenden – zonder dat er sprake is van kosten voor de kijker. Nu is de kijker aan zet. Er is groot belang dat iedere pool-, biljart- en snookerliefhebber ook echt gaat kijken via Videoland. Kortom heb je nog geen abonnement op Videoland neem dan nu een gratis proefabonnement!”
 

Zes Nederlanders actief op WK

Een dag voor bekendmaking van dit mooie nieuws over Videoland was er ook al mooi nieuws over het Nederlandse contingent in Milton Keynes. Op deze dag maakten zowel Jan van Lierop als Ivo Aarts bekend dat zij ook mogen deelnemen aan het WK.

Hiermee komt het totaal aantal Nederlandse deelnemers op zes: Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Tim de Ruyter, Marco Teutscher, Jan van Lierop en Ivo Aarts. Coach is Hugo Duivenvoorden.

 

Het uitzendschema op Videoland

 

Wat is Videoland?

Videoland is een video-on-demanddienst van RTL Nederland. Sinds begin 2015 produceert RTL programma's die exclusief te zien zijn op Videoland, wat vaak wordt gepromoot met de subtitel by RTL.

In 2020 begon RTL met het aanbieden van live televisie via Videoland als proef. Nadat deze met tevredenheid werd afgerond werd het aanbieden van deze livestreams in 2021 verder uitgerold. Hierdoor kunnen gebruikers van Videoland niet alleen on demand films, series, documentaires en RTL-programma's kijken, maar ook live naar RTL 4, 5, 7, 8 of Z. (Zie voor alle informatie de Wiki-pagina van Videoland.)

En nu dus ook naar poolbiljart! En met deze promoaanbieding zelf 14 dagen lang helemaal gratis.

Alle kijk- en infomogelijkheden voor het WK Pool op Videoland op een rij
 
Alles over het WK Pool 2021, incl. het uitzendschema op Videoland:
(Voor niet-Videoland abonnees: het is 14 dagen gratis op proef!)
Hoe kom je er?
Gewoon naar https://www.videoland.com/nl/, en dan is het een brede banner onder de vierde rij, direct onder "Best bekeken programma's". Banner staat op deze plek zowel op PC als mobiel in de app.
 
Livestreams op Videoland zijn alleen via mobiele apparaten en de website te bekijken. Het klopt dus dat je de World Pool Championship niet op de tv kan bekijken. Wat wel een optie is, is om je laptop bijvoorbeeld met een HDMI kabel op de tv aan te sluiten. Zo kan je toch via een groot scherm kijken.
 
Is wel 1-tafel, dus resultaten van Nederlanders voor belangrijk deel via de livescores:

 

Alles over het WK Pool 2021

Het WK Pool 2021 heeft een totale prijzenpot van liefst $250.000, waarvan $50.000 voor de winnaar, en heeft 128 van de beste spelers van de wereld. Titelverdediger is Fedor Gorst. De laatste Nederlandse winnaar is Niels Feijen – hij won dit event in 2014. Organisator is Matchroom Sport.

Alles over de deelnemers, het schema en de historie vindt u via de website van Matchroom World Pool Championship.

 

 

Tekst: KNBB
Banner: Matchroom Sport

 

KNBB Live/streaming Poolbiljart
Volg ons online