Verslag NK Teams VG-Biljarten in Egmond aan Zee

Op 17 en 18 februari 2018 vond in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee het Nederlands kampioenschap biljarten voor verstandelijk gehandicapten plaats.

Tien teams streden in een geweldige sfeer en prachtige ambiance om deze felbegeerde titel

19 februari 2018

Twee dagen strijden om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Teams voor VG-Biljarten. Wederom in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Een uitstekende keuze van de Commissie VG-Biljarten van de KNBB. Druppelden verleden jaar de meeste teams nog zaterdagochtend binnen, dit jaar hadden bijna alle teams ook de vrijdagavond er maar bij geboekt, zodat het feest al wat eerder kon beginnen.

Dankzij de vele sponsors en tal van vrijwilligers konden wij de spelers een prachtig aangeklede zaal met 6 biljarts aanbieden, een loterij met maar liefst 400 prijzen en zoveel gekwalificeerde arbiters die zich hadden aangemeld, dat we er vier per tafel konden inzetten.

Negen teams hadden zich via voorronden voor deze finale gekwalificeerd. De tiende plek werd ingenomen door de kampioen van verleden jaar (Blokhut Pluryn team B). Zo konden we een compleet rooster in 9 ronden afwikkelen; 5 ronden op de zaterdag en 4 ronden op de zondag, totaal precies 180 partijen. Voor de broodnodige ontspanning was er op zaterdagavond een feestavond gepland met bowlen, een uitbundige disco en een extra loterij waarbij 3 gesponsorde, gloednieuwe keu’s bij dankbare spelers terecht kwamen; wederom een schot in de roos.

 

Zoals gebruikelijk bij deze doelgroep, bleef de uitslag tot aan de prijsuitreiking geheim, zodat tijdens de afsluitende woorden van Petra Strijbos namens de commissie, Janneke Horneman namens de KNBB en “Good Old” Dirk Snip als zeer betrokken sponsor, de spanning bijna ondraaglijk werd voor de teams. Vanaf de 10e plaats werd ieder team uitgebreid gehuldigd, toegesproken en gefotografeerd, waarna tenslotte Team A van het Groene Laken uit Haarlem tot Nederlands Kampioen werd uitgeroepen. Op de tweede plek eindigde Team A van 1 en nog 5 uit Oegstgeest en derde werd het team De Kleerkast uit Helmond, die dit jaar voor de eerste keer meedeed.

Het afsluitende Wilhelmus werd luidkeels meegezongen, waarna de teams weer huiswaarts keerden met de belofte dat ze er tijdens het NK Persoonlijk in juni in Hoorn weer bij zouden zijn.

De commissie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Dank aan de sponsors, dank aan de gastvrijheid van hotel Zuiderduin, dank aan de vele vrijwilligers, dank aan de arbiters en vooral dank aan de talloze spelers met hun begeleiders, die door hun enthousiasme, hun sportiviteit en vooral hun saamhorigheid hebben laten zien dat ze volwaardig meedoen aan de biljartsport binnen de KNBB die ons allen zo bindt.

 

Namens de Commissie VG-Biljarten,
Hans Eekels, wedstrijdleider

Carambole/libre Evenementen Gehandicapten/VG/Parkinson
Volg ons online