Verslag NK Biljarten voor teams met VG-spelers 2019

Alles over de onlangs afgelopen editie nummer 19, gewonnen door de Reiger. Plus, een terugblik naar de allereerste editie - en een vooruitblik naar de jubileumeditie #20 van volgend jaar!

15 april 2019

Volgend jaar (8 en 9 februari 2020) wordt het de 20e keer dat het NK teams voor VG-spelers wordt georganiseerd! De Commissie VG-Biljarten wil de nodige aandacht besteden aan deze jubileumeditie - en dat geldt evenzeer voor ons als KNBB.

Want dat het evenement niet alleen impact maar ook volop nieuwswaarde heeft, dat is de afgelopen jaren wel gebleken, met volop videoreportages zoals deze uit 2019 op NH Nieuws, of de uitzending bij Paul de Leeuw voorafgaand aan het eerste NK (de uitgelichte video bovenaan dit artikel, via Commissie VG-biljarten YouTube).

Hoe het dit jaar ging, leest u in onderstaand verslag van de genoemde VG-commissie.

 

 

Het Nederlands Kampioenschap Biljarten voor VG-Teams is op 2 en 3 februari 2019 gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Het was weer een weekend vol sportieve strijd en gezelligheid.

De 10 teams die mee hebben gedaan, na een spannende serie van voorwedstrijden in oktober 2018, waren:

 1. Het Groene Laken Team A (Nederlands Kampioen 2018)
 2. 1 en nog 5 Team A
 3. Swing Team A
 4. De Kleerkast
 5. De Reiger Team A
 6. Goed Geplaatst Team A
 7. De Blokhut Pluryn Team A
 8. De Klup Team A
 9. 1 en nog 5 Team B
 10. Kempenhaege Team A.

 

De tweede speeldag was de beslissende dag. De onderlinge verschillen waren, zo bleek bij de prijsuitreiking, erg klein. Ieder wedstrijdpunt is een zwaarbevochten punt geweest.

Na de laatste partijen op zondagmiddag was er een erg leuke en leerzame biljartdemo door de heren Jan Wijnker en Pieter van der Geest. De heren hebben de aanwezigen de fijne kneepjes van het biljartspel laten zien.

Na dit intermezzo was de einduitslag bekend en De Reiger Team A mag zich Nederlands Kampioen VG-biljarten voor teams 2019 noemen! Gefeliciteerd!

 

De volledige uitslag is als volgt:

 1. De Reiger Team A (Heerhugowaard)
 2. Het Groene Laken Team A (Haarlem)
 3. De Blokhut Pluryn Team A (Groesbeek)
 4. De Kleerkast Team A (Helmond)
 5. De Klup Team A (Apeldoorn)
 6. Kempenhaege Team A (Heeze)
 7. 1 en nog 5 Team A (Oegstgeest)
 8. Goed Geplaatst Team A (Duizel)
 9. 1 en nog 5 Team B (Oegstgeest)
 10. Swing Team A (Breda)

 

De organisatie kijkt terug op een fantastisch weekend en wil een ieder voor zijn of haar inzet bedanken. Volgend jaar in 2020 wordt het de 20e keer dat dit NK Biljarten Teams voor VG-spelers wordt gehouden! De KNBB VG-Commissie gaat hier zeker aandacht aan schenken.

Na de zomervakantie zijn er weer voorwedstrijden en geef je team op om hier aan mee te doen. De negen beste teams over de verschillende voorwedstrijden mogen strijden voor het Nederlands Kampioenschap! De exacte data en speellocaties zullen t.z.t. bekend gemaakt worden.

 

Alle Nederlandse Kampioenschappen en de voorwedstrijden voor VG-spelers worden georganiseerd door de KNBB Commissie VG-Biljarten, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de Commissie VG-Biljarten van de KNBB via vgbiljart@gmail.com. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.vg-biljarten.nl.

 

Tekst, video & foto's: VG-commissie
Intro: KNBB

Gehandicapten/VG/Parkinson Initiatieven NK
Volg ons online