Veghel World Cup trekt record aan deelnemers

De Nederlandse World Cup van Veghel is in de wereld van driebanden zeer in trek. Dat heeft onmiddellijk na de start van de inschrijvingen al geleid tot een recordaantal aanmeldingen. De derde World Cup van de mondiale cyclus, die dit jaar van 22 tot en met 28 oktober wordt gespeeld, is op weg naar een record met het aantal potentiële deelnemers.

29 augustus 2023

VEGHEL – De Nederlandse World Cup van Veghel is in de wereld van driebanden zeer in trek. Dat heeft onmiddellijk na de start van de inschrijvingen al geleid tot een recordaantal aanmeldingen. De derde World Cup van de mondiale cyclus, die dit jaar van 22 tot en met 28 oktober wordt gespeeld, is op weg naar een record met het aantal potentiële deelnemers. De lijst van spelers is gereserveerd voor 149 spelers en speelsters, maar nu al is er een reservelijst van 175 spelers!! De laatste die inschreven waren Ilhan Demir uit Turkije en Giovanni Rametta uit Italië, maar die lijst zal ongetwijfeld nog verder groeien. De deadline voor inschrijving is 1 oktober. Volgens UMB-president Farouk Barki is dat nu al een record: ,,Het is nooit eerder gebeurd voor een World Cup’’, aldus Barki, die kan meedelen dat in de eerste minuut van de inschrijvingen (12.00 tot 12.01) zich al 58 spelers hadden ingeschreven. Vergeleken met de eerste twee World Cups van dit jaar, 2023: voor Ho Chi Minh stonden 33 spelers op de reservelijst, voor Porto 78.

De lijst voor Veghel wordt aangevoerd door Dick Jaspers, de nummer 1 van de wereldranglijst voor Marco Zanetti, Torbjörn Blomdahl, Sameh Sidhom en Myung Woo Cho. Martin Horn is de laatste van de 14 geplaatste spelers. Twee Nederlandse wildcards zijn vergeven aan Jeffrey Jorissen en Sam van Etten, de wildcard van de UMB gaat naar Mohamd Abdin uit Egypte.Op de gereserveerde UMB ranglijst staan voorlopig onder andere Omer Karakurt, Tolgahan Kiraz, Peter Ceulemans, Roland Forthomme, Jacob Sörensen, Dion Nelin, Gwendal Maréchal, Berkay Karakurt, Jean Paul de Bruijn en Ruben Legazpi. Op de plaatsen 99 en 100 vinden we de jonge Turk Burak Hashas en de Griek Dimitrios Seleventas.

 

 

De reservelijst wordt aangevoerd door de Duitser Norbert Roestel op positie 1 gevolgd door 7 andere Duitse spelers onder wie Ali, Amir en Bajram Ibraimov op de posities 5 tot en met 7. Bekende spelers die wachten op een kans om te mogen starten zijn Maxime Panaia (positie 13), Tonny Carlsen (16), Francis Forton (32), Tom Löwe (35), Peter De Backer (56), Bart Ceulemans (83), Jérôme Barbeillon (96) en Jef Philipoom (101). Ronny Brants staat op de 124 plaats, Ahmet Alp is 127, Cédric Melnytschenko 133, Manuel Santos Oliveira 148 en Kouji Funaki 161.

Voor Nederland kunnen Volkan Cetin en Joey de Kok op basis van hun ranglijst nog inschrijven. Verder zijn er voor het thuisland 20 tickets gereserveerd: Therese Klompenhouwer (Nederlands kampioene dames), Nick Zuijkerbuijk (Ned. Kampioen Excellentieklasse), Albert Kooistra (kampioen hoofdklasse), Tom Slikker (kampioen onder 25), Dave Christiani, Barry van Beers, Kay de Zwart, Jean van Erp, Frans van Schaik, Huub Wilkowski, Jerry Hermans, Glenn Hofman, Adrie Demming, Harrie van de Ven, Paul Bruijstens, Jack van Peer, Wilco van Wijk, Henk Overmars, Frits Broeders en Robert Koster. Dank zij een handige omzetting van Sectievoorzitter Paul Brekelmans, die Therese Klompenhouwer inschreef als wereldkampioene, krijgt Nederland zelfs nog een extra plaats.

De World Cup in Veghel wordt gespeeld in De Noordkade in Veghel.

Tekst: Frits Bakker
Foto: Torbjörn Blomdahl was de laatste winnaar van de World Cup in Veghel (Ton Smilde)

 

Biljart algemeen Bruijn, Jean Paul de Driebanden
Volg ons online