UMB moderniseert kledingvoorschriften voor World Cups

Vanaf nu ook de World Cups Driebanden in poloshirts met lange mouw

19 april 2021

Op 15 april 2021 heeft de wereldbiljartbond UMB een modernisering/versoepeling van kledingvoorschriften opgenomen in de reglementen.

Bekendmaking van de wijzigingen gebeurde via deze annonce, waarbij werd verwezen naar deze reglementenpagina.

De exacte verwoording is te vinden in het World Cup reglement punt 11 “Tournament Attire”:

 

11.Tournament Attire:

Whilst in the tournament hall and associated areas, as well as throughout official occasions (pressconferences/receptions/banquets, etc.) both sportsmen and women must wear appropriate clothing. During the opening and presentation ceremonies and whilst in the sports arena the following tournament clothing is valid:

•  Black shoes, black trousers, black socks, poloshirt long sleeves (any colour).
•  For sportswomen the same rules are applicable.

The wearing of jeans and/or corduroy is not allowed. The final decision regarding acceptable clothing is the responsibility of the UMB Delegate.

 

 

World Cups in poloshirts met lange mouwen

Dit betekent dat World Cups driebanden zullen worden gespeeld in poloshirts met lange mouwen.

Een voor veel biljartliefhebbers misschien niet heel schokkende of verrassende aanpassing. Immers, ook bij de recente Duke Challenge en bij de komende KNBB Jumbo Masters wordt gespeeld in een sportieve outfit met polo en modieuze sneakers, en sowieso is er bij steeds meer events vrijheid om te kiezen voor minder formele kleding dan vroeger. Maar dat nu vanuit de wereldbiljartbond deze keuze is gemaakt (zoals gezegd, voorlopig nog uitsluitend bij de World Cups, en niet met sneakers maar nog gewoon op traditionele zwarte schoenen), dat kan zeker worden gezien als een belangrijke stap om biljarten wereldwijd een moderner en sportiever imago te geven.

Als KNBB hebben wij voor deze aanpassing gepleit middels het bij de 31e General Assembly van de UMB ingediende amendement over aanpassing van kledingvoorschriften. We zijn de UMB erkentelijk dat zij dit besluit hebben genomen.

 

Doel van de aanpassingen van kleding

Het mag duidelijk zijn: het doel van de aanpassingen is niet zozeer de klassieke uitstraling van het biljarten weg te nemen. Sterker: bij sommige evenementen zal er juist waarde zitten in het extra benadrukken van het klassieke aspect, met traditionele kleding en een luxe, stijlvolle aankleding. Denk aan de uitstraling van de McCreery Champion of Champions.

Maar andere events, zeker events die geschikt zijn voor live uitzendingen op sportzenders als Eurosport of Ziggo Sport, hebben baat bij een moderne en dynamische uitstraling met maximale attentiewaarde. Passend bij de digitale tijd waarin wij leven, en waarbij kleding en branding optimaal op elkaar zijn afgestemd voor grotere commerciële waarde.

 

Tekst: KNBB
Archieffoto Dick Jaspers Duke Challenge: Ton Smilde

 

Beleid/reglementen Internationaal World Cup
Volg ons online