Top vier van eredivisie zet alles op de aanval

Vijftiende ronde in de Buffalo league: beslissende fase voor vier plaatsen in de play-offs is ingezet

09 februari 2019

DEN HAAG - De eredivisie driebanden staat zondag voor de 15e ronde op een podium waarop de top vier zich geen misstap mag veroorloven. Bousema Lochem heeft in principe de zwaarste uitwedstrijd, maar de tegenstander Dallinga is verzwakt, want het mist zijn kopmannen Caudron en De Bruijn. De kopgroep gaat ook op deze speeldag weer vol in het offensief in de jacht op de play-off plaatsen.

SIS Schoonmaak, met 25 matchpunten, de meeste partijpunten (95) en het hoogste teamgemiddelde (1.431), reist voor de maximale winst-missie naar 't Ivoor. STZ Zundert speelt zonder zijn kopman Roland Forthomme thuis tegen de nummer laatst Burgmans Biljarts en HCR Prinsen speelt met Dick Jaspers de uitwedstrijd tegen Aardexpress.

Twee teams kunnen in principe de top vier nog bedreigen: L&B Ledermode en Dallinga.com, die vorige week tegen elkaar speelden en nu beide op 17 punten staan. Dat is twee punten minder dan Prinsen, drie minder dan Bousema, vier minder dan Zundert en al acht minder dan SIS Schoonmaak. De Hagenaars, regerend kampioen, zijn al vrijwel zeker van een plaats in de eindronde.

Team Eekhoorn voert het tweede deel van de ranglijst aan met net als 't Hartje Van Wanrooy 12 punten. Bij Zundert tegen Burgmans spelen de Janssens tegen de Van Beersen en isd eter Ceulemans de gelegenheidskopman voor Zundert. Birol Uymaz tegen Eddy Merckx is de aantrekkelijkste affiche

In de vijftiende ronde maakt Johan Loncelle zijn terugkeer in Nederland, nadat hij eerder deze week in de Belgische competitie voor het eerst weer officieel in actie kwam met een overwinning op Therese Klompenhouwer. Loncelle speelt kopman voor Bousema in de uitwedstrijd tegen Dallinga in Sluiskil. De Belg zat een schorsing van tien jaar uit wegens twee positieve dopingtesten.

A1 Biljarts-L&B Ledermode
Uymaz-Merckx
Van der Spoel-De Backer
De Zwart-Valentijn
Wienk-Tijssens

Dallinga.com-Bousema Lochem
Van Acker-Loncelle
Van Nijnatten-De Jaeger
Saver-Van Schaik
Dallinga-Spilleman

't Ivoor-SIS Schoonmaak
Wilkowski-Hofman
Van Peer-Van Erp
Roofthooft-Burgman
Berkelmans-Jorissen

Aardexpress-HCR Prinsen
De Laet-Jaspers
Wijnen-De Kleine
Van Venrooij-Pijl
Thiele-Zielemans

STZ Zundert-Burgmans Biljarts
Ceulemans-Marco Janssen
B. van Beers-Van Manen
R. van Beers-Roijers
Uijtdewillegen-Maarten Janssen

Team Eekhoorn-‘t Hartje van Wanrooy
Van Kuyk-Van der Ven
Ceulemans-Van Havere
Wijnen-Martens
Hermans-Broeders.

 

Tekst: Frits Bakker

Foto Frans van Kuyk (Stefan Osnabrug)

Buffalo League Driebanden
Volg ons online