Therese Klompenhouwer Ridder in Oranje Nassau!

Beste driebandster van de wereld geëmotioneerd door eervolle onderscheiding in bomvol Berlicum, uit handen van Minister van Sport Bruno Bruins

12 januari 2019

NIEUWEGEIN/BERLICUM – Het was de eerste keer dat een koninklijke onderscheiding werd gegeven aan een vrouwelijke biljarter om haar prestaties. En wat een locatie om dit te doen! De tribunes van Den Durpsherd in Berlicum puilden uit met enthousiaste biljartlefhebbers op dag 3 van de KNBB Kling Masters, het NK Driebanden met de 16 beste driebandenspelers van Nederland, waaronder Therese Klompenhouwer als enige vrouw.

 


 

Een zeer zware delegatie was aanwezig in Berlicum om Therese te eren voor haar prestaties. Minister van Sport Bruno Bruins reikte de onderscheiding uit in het bijzijn van zijn voorlichter, zijn woordvoerder, de directeur van het Ministerie van VWS, de voorzitter van NOC*NSF André Bolhuis, de voorzitter van de KNBB Garmt Kolhorn en de burgemeester van St. Michielsgestel (waaronder Berlicum valt) Jan Pommer. Het gaf aan hoe bijzonder het moment was!

 

 

En het gaf aan tevens aan hoe bijzonder de impact is van Therese Klompenhouwer op het driebanden voor dames. Want de onderscheiding was niet alleen voor Therese’s ongekende prestatie eind september 2018 in Izmir, toen zij alweer haar derde wereldtitel behaalde. Het was zeker ook voor het zijn van een geweldige ambassadrice voor het driebanden in Nederland, en voor haar bijdrage aan het steeds verder professionaliseren van het internationale dames driebanden.

 

 

Onder het toeziend oog van haar vrienden, familie en haar vriendin Chantal Seves vervulde de onderscheiding ’s werelds beste driebandster van trots. Therese’s emotionele toespraak werd beantwoord met een staande ovatie van het publiek. Het was voor het eerst dat een vrouwelijke biljarter werd geëerd met een koninklijke onderscheiding.  

 

 

Voor al haar prestaties, en voor het zijn van een ware ambassadrice voor de sport, werd Therese al in 2016 gekroond tot Erelid van de KNBB.

 

 

Tekst: KNBB
Banner met foto Therese ©Ton Smilde

Driebanden Eerbetoon Klompenhouwer, Therese
Volg ons online