TeamNL op weg naar meer eremetaal op EK All-in One

Brons voor Michel van Silfhout in EK 47/2 en minimaal brons voor excellerende Therese Klompenhouwer in EK Driebanden Dames

11 april 2023

ANTALYA - De weg naar meer eremetaal voor TeamNL op het EK All-in One gaat relatief naar wens. Immers, in het EK 47/2 was er brons van Michel van Silfhout, hij werd in de halve finale geklopt door de ijzersterke Duitser Sven Daske, in slechts twee beurten.

 

 

En absolute topfavoriete bij het EK Driebanden voor Dames Therese Klompenhouwer heeft zich inmiddels geplaatst voor de halve finale, en dus is er ook voor de Koningin van het Driebanden sowieso eremetaal – en gaat het alleen nog om de kleur.

 

 

Want goud is het doel – maar goud heeft TeamNL vooralsnog niet binnen gehaald! Na het mooie begin bij bandstoten was veel hoop gevestigd op Raymund Swertz bij het 47/2 en op Jop de Jong bij het artistiek. Toch echt twee favorieten voor goud, net als Jean Paul de Bruijn bij het bandstoten – maar de mooiste kleur van allemaal ontbreekt vooralsnog.

Zowel Swertz als de Jong werden nog voor de medailles uitgeschakeld. Swertz was wel erg onfortuinlijk: hij was al uit met een serie van 243 (!) tegen de sterke Marek Faus. Maar Faus maakte in de nabeurt gelijk, en versloeg het Nederlandse klassieke fenomeen in de verlenging, waardoor Raymund’s hoop op goud nu zal moeten komen uit het 71/2. En ook voor Jop de Jong zat het niet mee: hij verloor in een thriller van Marvin Heinrich met 177-161, 35 figuren.

 

 

Niettemin gaat de medaillespiegel voor Nederland nog steeds tamelijk voortvarend. En was er mooi nieuws te melden vanuit het 5-Pins, waar het Nederlands team tamelijk onverwacht de poulefase wist te overleven.

 

 

Maar het mooiste voor het laatst: Therese Klompenhouwer is als vanouds een klasse apart bij het Dames Driebanden – met moyennes waarbij haar opponenten vooralsnog mijlenver verwijderd blijven.

 


 

De komende dagen meer updates van de Nederlanders!

 

Verslag EK All-in One Dag 2
Verslag EK All In One Dag 1

 

Wilt u het EK All-in One volgen? Alle links naar uitslagen en schema’s via Touch, via de CEB, of verslagen via Kozoom Netherlands. Live zijn alle wedstrijden te volgen op Kozoom met Premium Pass. Overzicht van alle wedstrijden op alle dagen vindt u hier.

 

Tekst: KNBB
Foto's: CEB/Touch
Foto 5-Pins: Janneke Horneman

 

EK Klompenhouwer, Therese
Volg ons online