Team USA wederom te sterk voor Europa

Favoriete Europa delft onderspit in kolkend Las Vegas; Amerika neemt voorsprong op all-time ranking

 

29 november 2019

Het was al vanaf de eerste dag lang ploeteren en zwoegen voor Team Europe met Nederlander Niels Feijen in de Mosconi Cup. Op die eerste dag kwam Europa, dat voorafgaand aan deze historische Mosconi Cup de grote favoriet was, in no time met 2-0 achter.

 

 

Nadat de eerste dag alsnog kon worden afgesloten met een 3-2 voorsprong voor de Europeanen, leek alles toch nog goed te komen. Maar het ging in de daarop volgende dagen niet beter - alleminst zelfs. Na da 2 was de tussenstand 5-5, en na dag 3 was het Team USA dat met 8-7 leidde. Sterker: waarbij de Amerikanen een levensgrote kans op 9-6 hadden laten liggen. Feijen stond er op het moment dat het echt nodig was, en de hoop en verwachting waren weer levend dat dit misschien de ommekeer was - en dat het favoriete Europa het op de vierde en laatste dag alsnog 'normaal' zou afmaken.

 

 

Maar dat gebeurde niet. In een wederom kolkend Las Vegas, en in Nederland live te zien op het open kanaal 14 van Ziggo Sport, was ook op de vierde en laatste dag de teamspirit van de Amerikanen wederom buitengewoon. Het was de tweede Mosconi Cup namens Team USA voor de Nederlandse bondscoach Johan Ruijsink, en hij heeft van Team USA weer een ongekende vechtmachine gemaakt, die in alles uitstraalde: wij willen niet verliezen.

Zo werd met ruim verschil (11-8) door Team USA de felbegeerde Mosconi Cup gewonnen, en werd de onderlinge stand 13-12 in het voordeel van Team USA. De vijf spelers van het winnende team krijgen ieder $30.000.

 

 

Tekst: KNBB
Foto's: JP Parmentier/Matchroom Multi Sport

 

Feijen, Niels Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online