Succesvolle lancering Kantinebaas

In zijn eigen bedrijfskantine werd minister Bruins uitgedaagd om een potje te pingpongen, darten én (pool)biljarten en lanceerde hier de Kantinebaas app.

 

18 juni 2019

 

Geachte minister Bruins, potje doen?!

In zijn eigen bedrijfskantine werd minister Bruins uitgedaagd om een potje te pingpongen, darten én (pool)biljarten en lanceerde hier de Kantinebaas app. Gedurende deze hele werkweek zullen in de kantine van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport speelmaterialen staan om het kantoor in beweging te krijgen. De Kantinebaas app, een initiatief van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB), de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), de Nederlandse Dart Bond (NDB) en digitaal sportmarketingbureau Sportunity, helpt ze daar een handje bij.

 

 

Minister Bruins onthult de allereerste Kantinebaas mok en heeft daarmee het digitale platform gelanceerd.

De initiatiefnemers willen de Nederlandse werkvloeren op een leuke en eenvoudige manier in beweging brengen. Om dit doel te behalen hebben ze, los van de fysieke tafel en het bord, een app ontwikkeld die het bewegen op kantoor leuker maakt. Met de app kan je bijvoorbeeld bijhouden wie nou echt de baas is, dankzij de ranglijsten per kantoor, maar ook kan je als werknemer al je scores en statistieken terugvinden. Heb je zin om nog een potje te spelen? Stuur je collega dan een ‘Buzz’ middels de app om duidelijk te maken dat het tijd is om van die luie bureaustoel af te komen en een potje te spelen in de kantine!

 

 

Vitaliteit op de werkvloer

Er zijn natuurlijk tal van vitaliteitsprogramma’s ontwikkeld voor bedrijven, maar waarom is Kantinebaas dan zo uniek? Willem La Riviere, directeur van de KNBB vertelt: ‘Kantinebaas is het eerste digitale platform dat zich richt op beweging tijdens kantooruren. We willen stimuleren om tussen het werk door korte beweegmomenten te starten. Tafeltennis, darts en (pool)biljart zijn daar uitermate geschikt voor en ook nog eens hele leuke sporten om te doen. Werknemers hoeven niet te zweten, maar komen wel in beweging, worden even uit de werkstress(omgeving) gehaald en kunnen zo effectiever en gezonder werken. En wat Kantinebaas nog unieker maakt zijn de stimulansen in de app die zorgen dat de gebruikers in beweging komen. Een voorbeeld is de ‘Beweegscore’: Deze score is gebaseerd op een vijfdaagse werkweek waarbij men twee potjes per dag moet spelen om een score van 100% te behalen. Elke week weer een mooie uitdaging!’

 

 

Inchecken en spelen
Voor het spelen van een potje met je collega check je met de app in op een pingpongtafel, (pool)biljarttafel of dartbord. Het spelen kan beginnen. En dat is het belangrijkst, alhoewel echte fanatiekelingen tijdens het potje een kijkje kunnen nemen in de app om bijvoorbeeld te zien hoe goed de gemiddelde biljartprestaties zijn per beurt.

 

 

VWS en Kantinebaas

In juni 2018 heeft minister Bruins samen met vertegenwoordigers van de sport, van gemeenten en andere organisaties het eerste nationale Sportakkoord getekend. Doel van het Sportakkoord is om de organisatie en financiën van de sport toekomstbestendig te maken. De sport is namelijk in transitie en de diversiteit in de manier van sportbeoefening neemt toe. Kantinebaas laat zien hoe sportbonden op een nieuwe wijze invulling kunnen geven aan de toekomst van de sport en een innovatieve sport- en beweegaanbieder kunnen zijn. De initiatiefnemers willen met Kantinebaas een nieuwe doelgroep bereiken: De ongebonden sporter.

 

 

‘Het is geweldig om te zien dat deze sportbonden innoverend bezig zijn en naar de toekomst kijken. Als VWS juichen wij projecten zoals Kantinebaas toe en we zullen deze week, maar uiteraard ook de weken erna, volop gebruik maken van de speelmaterialen in combinatie met de Kantinebaas app’ – minister Bruins. Dankzij het innovatiefonds van NOC*NSF kunnen sportbonden aanspraak doen op subsidies om dergelijke innovatieve projecten te initiëren.

 

 

‘De Kantinebaas app is innovatief en maakt bewegen op de werkvloer leuker. Echt iedereen kan meedoen. We vinden het fantastisch dat het VWS voor de rest van Nederland het voorbeeld heeft gezet en we gaan uiteraard volgen hoe actief er gespeeld wordt!’, Aldus Paul Engelbertink, interim-directeur NDB.

 

Potje doen?!

Download de app (Android)
Download de app (iOS)
Meer info over de lancering en de app
Kantinebaas website
 

Digitalisering Initiatieven Kantinebaas
Volg ons online