Steun voor biljarthoreca: een aanvraag in praktijk

Jordy de Kruijf deed aanvraag voor €4.000 bij noodloket van de overheid voor Het Oude Loo in Apeldoorn.

"Omzetverlies en kosten die doorlopen. Verenigingen die dit nog niet hebben gedaan zou ik adviseren gebruik te maken van dit noodloket of van de andere informatie en steunmogelijkheden zoals die op www.knbb.nl/coronavirus te vinden zijn"

06 mei 2020

Vanaf het begin van de coronacrisis zijn wij als KNBB actief om de gevolgen voor biljarthoreca te helpen beperken. Dit doen wij door zo goed en zo compleet mogelijke informatie over relevante onderwerpen te delen, allemaal gebundeld op onze vaste URL www.knbb.nl/coronavirus. Onderwerpen zoals Help de Horeca en natuurlijk het TOGS noodloket van de overheid. Maar we hielden het niet bij alleen delen van informatie. Zo hebben wij actief (en met succes) gelobbyd voor een extra code bij het noodloket, hebben we het het Biljarthoreca Steunfonds en alle bijbehorende acties fondsen verzameld t.b.v. onze biljart-, pool- en snookerzalen, en hopen we met de enquete van vandaag relevante data te verzamelen om het belang van onze lokaliteiten in de politieke besluitvorming en in de media nog beter te vertegenwoordigen.

Veel werk dus met volop goede bedoelingen - dan is het leuk om te zien als informatie daadwerkelijk met succes is gebruikt. De eerste resultaten van de enquete laten gelukkig al zien dat relatief veel biljarthoreca en -zalen volop gebruik maken van alle beschikbare hulpmaatregelen om door deze zware tijd te komen. Eén van deze (hoogstwaarschijnlijk succesvolle) acties werd uitgevoerd door Jordy de Kruijf voor Herberg Het Oude Loo in Apeldoorn. We vroegen Jordy: hoe ging zo'n aanvraag in de praktijk?

 

 

De Kruijf: "Mijn vriend en collega Duncan Stern heeft een prachtig café/Restaurant in Apeldoorn. Hij doet de horecasector en ik alles op gebied van biljarten waaronder de vereniging. Omdat de vereniging een KvK nummer heeft en huur betaalt aan de eigenaar is de situatie: omzet verlies, en kosten die doorlopen. De kans is groot dat het café door de Coronacrisis failliet zou gaan, zeker als het nog langer zou duren dan de datum van 1 september voor binnensport die nu wordt genoemd - en dan zou uiteraard ook onze vereniging verdwijnen."

 

 

"Ik heb online een bedrag van €4000 aangevraagd en de kans is best groot dat we dit bedrag ook gaan krijgen. Althans: ik heb een mail ontvangen van de overheid dat ze er mee bezig waren, dus dat is positief nieuws. Sowieso: niet geschoten is altijd mis. Dus: verenigingen die dit nog niet hebben gedaan zou ik adviseren gebruik te maken van dit noodloket of de andere informatie en steunmogelijkheden zoals die op de genoemde KNBB-pagina te vinden zijn. Bij de aanvraag moest ik mijn KVK nummer doorgeven en dit word direct gecontroleerd op de website, dus houd hiermee rekening als je een aanvraag zou doen."

 

 

Alle relevante info voor biljarthoreca en biljart-, pool- en snookerzalen in relatie tot het coronavirus (Let op: dit zijn meerdere pagina's!)

 

Tekst: KNBB
Archieffoto Jordy de Kruijf: Paul Brekelmans

 

 

 

 

 

Biljartzalen Coronavirus KNBB
Volg ons online