Sprookje voor Ludo Kools: in finale KNBB Jumbo Masters!

53-jarige debutant die al blij was als hij deze Masters überhaupt een setje zou winnen nog slechts één partij verwijderd van grootste Masters-verrassing aller tijden

29 april 2021

En weer was een topspeler niet in staat zijn favorietenrol tegen Ludo Kools waar te maken!

Na in de poulefase al Dave Christiani en Barry van Beers te hebben verslagen, en in de knock-outs vervolgens wederom Barry van Beers, was in de halve finale ook torenhoog favoriet Jean van Erp niet in staat de 53-jarige Masters-debutant te kloppen.

 


 

Van Erp begon zeer slecht in set één, en verloor die kansloos. Maar toen hij zich in set twee en drie herstelde, leek alles alsnog in kannen en kruiken voor de Iceman. Toch won Kools set vier, en in set vijf werd vervolgens nauwelijks nog een carambole gemaakt. De spanning zat er vol op, Van Erp ervoer steeds vaker tijdsdruk door de 30-seconden regel, en uiteindelijk was het in 16 (!) beurten Kools die wederom een topspeler had verslagen.

Kools kon het na afloop maar nauwelijks bevatten. “Ze kunnen tegen mij niet biljarten. Het lijkt wel of ze tegen mij bang zijn om te verliezen.”

In de finale speelt Kools tegen viervoudig Masters-winnaar Raimond Burgman, die eerder op de dag op sensationele wijze topfavoriet Dick Jaspers uitschakelde.

 

Tekst: KNBB
Archieffoto's Kools en Van Erp van eerder deze Masters: Ton Smilde

Jumbo KNBB NK Masters Driebanden
Volg ons online