Sporters voor elkaar: pak de telefoon en maak even tijd voor elkaar!

Mis jij de sociale contacten op de vereniging en/of club ook zo? Meld je dan aan om in contact te komen met anderen die ook thuis zitten en hun sport niet kunnen beoefenen!

18 maart 2020

De KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljartbond) en NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) hebben de handen ineen geslagen om sporters die nu thuis zitten in contact met elkaar te brengen.

Het resultaat: het nieuwe platform "Sporters voor elkaar".

 

 

Alle wedstrijden en competities liggen stil. Dit betekent nogal wat voor al die mensen die wekelijks betrokken en actief zijn. Niet alleen de spelers en locaties zelf, maar ook de duizenden vrijwilligers hebben nu even geen mogelijkheid om hun zo geliefde hobby uit te oefenen.

Gevolg daarvan is dat de vele tienduizenden spelers niet meer hun wekelijkse ontmoeting met hun vrienden en sportmaten hebben en veel minder contact hebben met soortgenoten. Sociaal isolement en eenzaamheid dreigt te ontstaan.

De KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljartbond) en NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) slaan de handen ineen om sporters die nu thuis zitten in contact met elkaar te brengen. Beide sportbonden hebben een grote groep ouderen onder haar leden. Deze groep is het meest vatbaar en heeft de grootste kans om in een sociaal isolement te komen.

KNBB en NJBB zijn beide aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Op https://www.eentegeneenzaamheid.nl/dit-kun-jij-doen/ staan allerlei tips over wat mensen en organisaties kunnen doen. Sporten verbindt en zorgt voor sociale cohesie. In deze tijd is het extra van belang om er voor elkaar te zijn. De KNBB en NJBB roepen haar leden op zich te melden als vrijwilliger.

Heb je tijd om een biljarter of bouler te bellen voor een praatje, geef je dan op via het contactformulier op www.sportersvoorelkaar.nl.

Zou jij het fijn vinden als je door een andere biljarter of bouler gebeld wordt, meld je dan aan via het contactformulier op www.sportersvoorelkaar.nl

 

Doe mee!

Aanmelden kan via het formulier op www.sportersvoorelkaar.nl.
De KNBB en NJBB zorgen dat er een match wordt gemaakt en brengt de aanmeldingen in contact met elkaar.

Andere sportbonden of maatschappelijke organisaties / bedrijven die zich willen aansluiten bij dit initiatief kunnen zij zich uiteraard bij de KNBB of NJBB melden.

 

Tekst: KNBB/NJBB
Foto: rechtenvrij via iStock

Coronavirus Eenzaamheid Initiatieven
Volg ons online