Spetterende afsluiting SmartPool regio Rotterdam

Het SmartPool project komt in steeds meer regio's door het land, en op steeds meer scholen. Regio Rotterdam viert dit met een mooi, afsluitend event!

21 september 2018

Na de succesvolle lancering van SmartPool in regio Eindhoven/Veldhoven, is de combinatie tussen pool en wiskunde op een toenemend aantal scholen door het land van start gegaan.

 

 

De laatste weken was het de beurt aan regio Rotterdam/Rijnmond. Hier konden de mobiele pooltafels en de bijbehorende lespakketten op zoveel enthousiasme rekenen, dat is gekozen voor een spetterend afsluitend event, dat zal plaatsvinden op vrijdag 28 september 2018 op de Toorop Mavo in Rotterdam.

 

 

Het voorlopige programma is als volgt. Zoals nu uitgedacht zullen op het afsluitende event op de Toorop Mavo alle klassen van de onderbouw deelnemen aan het SmartPool Event. Dat wil zeggen vier eerste (brug)klassen en vier tweede klassen, in totaal meer dan 200 leerlingen.

 

 

Buiten op het sportterrein bij de school staan dan opgesteld de vier pooltafels, twee panna velden, één Footpool trailer, en bij slecht weer binnen in de sporthal ook een opblaasbare soccerpool. Daarbij uiteraard weer de DJ en alle onderdelen zoals bij de genoemde succesvolle lancering in Veldhoven. 

 

 

Apart onderdeel, aan het begin van de middag, is de scholencompetitie poolbiljart waar naar verwachting vier scholen aan gaan deelnemen. Iedere school stuurt een afvaardiging van de school, een jongen en een meisje. Hieruit komt dan de scholenkampioen Rijnmond.

 

 

Voorlopige planning:

07:30 Opbouw SmartPool tafels

10:40 - 11:05 Pauze van de school - Eventueel vrij spelen

11:05 - 12:15 1e groep (75 kinderen)

12:15 - 13:25 2e groep (75 kinderen)

13:25 - 13:50 Pauze van de school - Onderling kampioenschap poolbiljart tussen de scholen

13:50 - 15:00  3e groep (50 kinderen)

15:00 Afsluiting

 

Iedere klas wordt begeleidt door een docent. Het programma en alle onderdelen worden door de evenementenorganisatie BBFreestyle en KNBB verzorgd.

 

Alles over SmartPool

Initiatieven Opleiding SmartCue/SmartPool
Volg ons online