Spanning tot eind en fraaie moyennes bij NK’s Driebanden Dames Eerste & Tweede Klasse

Joke Martijn de sterkste in de eerste klasse, Sandra Sterk in de tweede klasse.

Een verslag door KNBB, met foto’s Jan Rosmulder

14 maart 2024

Joke Martijn wint NK Dames Eerste Klasse na spannend slot

Het was ongekend spannend in de finale van de Eerste Klasse, omdat het veld zo dicht bij elkaar lag: het verschil tussen de laagste in moyenne Sylvia Eckel, 0.630 en de hoogste in moyenne Joke Breur 0.720 was minimaal. Het werd dan ook in de laatste partij beslist. Joke Breur en Joke Martijn stonden allebei ongeslagen met 8 uit 4 aan kop, het moyenne van Breur was beduidend beter. Martijn wist wat haar te doen stond, ze moest winnen – en dat deed ze. Met 0.710 moyenne was de titel in de eerste klasse (wederom) voor Joke Martijn, ongeslagen met 10 uit 5.

Eén van de topfavorieten in deze eerste klasse Monique van Exter had zich met liefst 1,176 in de poulefase (4 partijen) geplaatst, een ongekend moyenne. Vervolgens werd Monique ‘slechts’ 5e van de 6 in de finalepoule (5 partijen), een indicatie van de kracht van het veld in deze finalepoule. Die dus knap werd gewonnen door Joke Martijn – en dat ging in haar woonplaats Leiden niet ongemerkt voorbij.

 




 

Sandra Sterk de sterkste in NK Dames Tweede Klasse

Waar de in de eerste klasse iedereen 25 caramboles moest maken, was er in de tweede klasse sprake van intervallen. Sandra Sterk ging met het hoogste moyenne en 20 te maken caramboles de finale in, nummer twee in moyenne Janine Heikoop met 19 caramboles, alle overige speelsters moesten 15 caramboles maken.

Ook hier was het spannend tot de laatste partij, en ook hier werd de nummer 1 na vier ronden geen kampioen. Janine Heikoop stond voor de laatste ronde met 7 uit 4 bovenaan, Sandra Sterk had met 5 uit 4 een hoger moyenne én een veel hoger moyennepercentage, en dus wist Sandra wat haar te doen stond in de laatste partij: ze moest winnen. Dat deed ze – en zo werd Sandra Sterk kampioen tweede klasse met een knap moyenne van 0.458.

Twee Dames NK's in de prachtige setting van de Biljartacademie in Sittard, beide spannend tot de laatste partij. Beter kan niet!

 

Alle informatie, links & uitslagen NK’s Driebanden Dames Eerste & Tweede Klasse:
www.knbb.nl/agenda/nk-driebanden-klein-dames-1e-en-2e-klasse

 








 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Jan Rosmulder

Dames Driebanden NK
Volg ons online