Snooker 107: de charme van snooker, toegankelijk als pool

De charme van snooker, toegankelijk als pool. Zo wordt snooker 107 beschreven, de laagdrempelige instap richting snooker. In gesprek met één van de initiatiefnemers, Marcel de Leeuw

01 mei 2023

Wat is Snooker 107?

Snooker 107 wordt gespeeld op 9ft pooltafels, met snookerballen ter grootte van poolballen. De spelregels zijn gelijk aan de snookerregels met uitzondering van: een foul of mis, dit geeft een ball in hand. Er wordt met 10 rode ballen gespeeld ipv 15.

 

 

Eén van de initiatiefnemers, Marcel de Leeuw: “Vorig jaar zomer kwamen acht clubs op het lumineuze idee om de magie van Snooker te combineren met de toegankelijkheid van Pool. Snooker107, 10 rode ballen (formaat Pool) op een 9ft. Pooltafel, vandaar ‘107’: de maximale score.”

“Snooker en/of Poolclubs in Noord en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht organiseerden toernooitjes die verrassend goed bezocht werden, ook op dagen dat het strand ook een heel goed idee leek. Vooral Poolers konden deze vorm goed waarderen, hoewel ook een enkele Snookerspeler de stap van de grote tafel naar de vriendelijker variant zette.”

“Raymon Fabrie (6 nationale Snookertitels) debuteerde op het ‘107’ podium met een heerlijke honderd break, maar wist zich uiteindelijk toch net niet te plaatsen voor de Masters, het eindtoernooi voor de Top 16 van de eindranking. Faab tikte nog wel een ‘107’ binnen, maar was daarmee niet de eerste. Die eer ging naar Quinten Pongers, die dit kunststukje in Delfshaven uit z’n keu toverde.”

“Dit seizoen hebben we weer een aantal toernooien gespeeld. De volle kalender echter, zorgde voor wat minder deelnames dan in de zomer. Toch een positieve ervaring uiteindelijk, want ook in Brabant hebben er spelers inmiddels kennis gemaakt met het spel.”

“Komende zomer gaan we zeer waarschijnlijk weer een serie doen, gesprekken met clubs hierover gaan we in mei voeren. Houd de kalender in de gaten dus, juli en augustus, Snooker107, of laat het weten, als je denkt dat het past in jouw club. Je kunt ons vinden op de Snooker107 Facebook-pagina.”

“Wie weet, tot ziens!”

 

 

Tekst: KNBB
Logo/banner: Snooker107

Initiatieven Poolbiljart Snooker
Volg ons online