SmartPool project in stroomversnelling

SmartPool op steeds meer scholen; spetterende afsluiting regio Rotterdam/Rijnmond; leerkrachten enthousiast; nieuwe zaaltrainers; column in wiskundetijdschrijft voor jongeren Pythagoras; boek "Wiskunde aan de pooltafel" ziet levenslicht

29 september 2018

De vraag wordt de laatste jaren vaak gesteld: is biljarten nog wel iets voor jongeren? Wie de laatste maanden het SmartPool project heeft gevolgd, zegt zonder enige twijfel: jazeker!

 

 

Bij dit project, waar poolbiljarten en wiskunde op ingenieuze wijze zijn verbonden, en waarbij het spel letterlijk naar de scholen is gebracht, was het enthousiasme onder de scholieren enorm. Waarschijnlijk omdat het op coole wijze werd gepresenteerd: met een dj, en met naast SmartPool ook Footpool en Panna.

 

 

De afgelopen weken is dit project in een stroomversnelling geraakt. Steeds meer scholen in steeds meer regio's hebben zich aangesloten, het populaire wiskundetijdschrift voor jongeren Pythagoras heeft een vaste column over SmartPool/pool en wiskunde, er is een fonkelnieuw boekje met SmartPool lesmateriaal uitgegeven, én de eerste tien instructeurs SmartPool/zaaltrainers pool hebben hun diploma gehaald. Onderstaand in vogelvlucht wat er de laatste weken heeft plaatsgevonden.

 

 

SmartPool op steeds meer scholen

Het misschien wel belangrijkste: steeds meer scholen sluiten zich aan!

Het meest recente gebied betreft regio Rotterdam/Rijnmond, een regio die werd afgesloten met een spetterend event.

 

 

Spetterende afsluiting SmartPool event regio Rotterdam/Rijnmond

Tijdens het SmartPool event in Rotterdam namen meer dan 200 leerlingen van de onderbouw van de Toorop Mavo deel. Onder een op de juiste momenten zonnige hemel deden zij op het buitensportveld mee met footpool, panna voetbal en uiteraard poolbiljart. 

Onder leiding van SmartPool instructeurs werd aan het begin van de middag door acht leerlingen uit Rotterdam en Spijkenisse gestreden in een aantal snelle rondes poolbiljart. 

Als beste meisje kwam Anneroos uit de bus. In de finale stonden Timothy en Tristan tegenover elkaar. Tristan was de winnaar in de finale.

 

 

Leerkrachten enthousiast over SmartPool

Het SmartPool lesmateriaal is geschreven door Erik van Haren, naast poolliefhebber ook leraar op het Elzendaalcollege in Boxmeer. Dat hij enthousiast is over het project is dus niet gek - maar eigenlijk overal kregen wij van leerkrachten positieve, lovende reacties. Een van deze reacties was als volgt:

Ik wilde jullie en de mensen van SmartPool nog even een compliment geven. De kinderen vonden het echt heel erg leuk. Ik vond de organisatie ook erg enthousiast en vriendelijk tegenover de kinderen (en ons). En de dj maakte het helemaal af. Ze kwamen net binnen en hadden het er nog steeds over. Kortom: echt een geslaagde activiteit!

 

 

Nieuwe zaaltrainers SmartPool

Niet lang geleden deden we deze oproep voor zaaltrainers SmartPool. Deze oproep bleek niet aan dovemansoren gericht! Vorige week kregen de eerste personen hun certificaat uitgereikt op het KNBB Bondsbureau in Nieuwegein - en daarmee zijn de eerste 10 instructeurs/zaaltrainers SmartPool een feit.

 

 

Pythagoras partner van SmartPool; columns in tijdschrift

In het populaire, en zeer inhoudelijke, wiskundetijdschrift voor jongeren Pythagoras staat sinds kort iedere editie een column over poolbiljarten en wiskunde. Een mooi tijdschrift, met sinds kort zeer lezenswaardige/leuke/educatieve bijdragen van de schrijver van het SmartPool lesmateriaal, Erik van Haren.

 

 

"Wiskunde aan de pooltafel" boek ziet levenslicht

Dat het SmartPool project veel meer is dan alleen jongeren aan het poolen te krijgen, en dat de link poolen/wiskunde door het land echt wordt omarmd, blijkt ook uit de uitgave van het boekje "Wiskunde aan de pooltafel". Volop wiskundige theorieen die met goede vragen, en prachtig geillustreerd, het wiskunde voor de scholieren veel toegankelijker en ook veel leuker maken.

 

 

Nog een nieuwe partner van SmartPool!

SmartPool heeft een aantal prachtige partners, met naast het al genoemde Pythagoras ook Sit&Joy, de leverancier van de prachtige zitzakken.

 

 

Maar er is nog een (nieuwe) partner van SmartPool! Eentje waar we heel trots op zijn, en die een heel mooie promotie heeft opgezet. Meer hierover volgende week, in (wederom) een uitgebreid artikel.

 

Initiatieven SmartCue/SmartPool
Volg ons online