Sam van Etten ondanks briljante winst op Blomdahl niet naar knock-outs

World Cup Vietnam: De kwalificatie van Glenn Hofman was geweldig, de start in het hoofdtoernooi van Sam van Etten evenzeer.
 
Maar uiteindelijk is het toch weer alleen (de vrijwel nooit verzakende) geweldenaar Dick Jaspers namens Nederland in de knock-outs!

24 mei 2024

HO CHI MINH CITY - De eerste helft van het schema in de World Cup van Ho Chi Minh is afgesloten. Alle drie de Nederlanders in het hoofdtoernooi zaten in deze groep.

Zo ook Glenn Hofman, die zijn geweldige overwinning op Caudron in de laatste kwalificatieronde helaas net niet voldoende vervolg wist te geven in het hoofdtoernooi. Een nederlaag, een gelijkspel en een overwinning - het was niet slecht, maar net niet voldoende voor de knock-out fase.

 

 

En ook Sam van Etten, die als groepswinnaar uit de laatste kwalificatieronde kwam, en het hoofdtoernooi op ongekende wijze begon tegen Torbjorn Blomdahl. In de woorden van Biljart Vereniging Horna, de club waar Sam groot werd: "Wauw! Dit is er weer eentje om in te lijsten. Torbjorn kwam voor Sam naar Schermerhorn om een demonstratie te spelen, dus ze kennen elkaar goed. Maar vandaag ging het om de knikkers. En als Torbjorn met 10 van acquit gaat zou je al snel kunnen denken dat er geen eer te behalen valt, maar Sam blijft een koele kikker. Halverwege kon hij de stand al gelijk trekken 20-19. En na de pauze snelde Sam in 6 beurten (3-6-6-1-1-4) naar de 40 en liet Blomdahl gedesillusioneerd achter." Het werd 40-24 (21) voor Sam, die hiermee leek voor te sorteren op zijn definitieve internationale doorbraak. Helaas kon de man uit Schermerhorn in de laatste twee partijen dit hoge niveau niet volhouden, en werd hij alsnog uitgeschakeld in de poulefase.

 

 

Ofwel: De kwalificatie van Glenn Hofman was geweldig, de start in het hoofdtoernooi van Sam van Etten evenzeer. Maar uiteindelijk is het toch weer alleen (de vrijwel nooit verzakende) geweldenaar Dick Jaspers namens Nederland in de knock-outs - en als vertrouwd was Dick weer 'gewoon' groepswinnaar.

 

 

Dick Jaspers won zijn drie partijen en haalde 2.033 gemiddeld, na o.a. een uitstekende overwinning op het Turkse toptalent Burak Hashas - die samen met de Nederlander doorgaat naar de beste 16.
 
Quyet Chien Tran werd winnaar in Poule B met 1.718 voor Dong Ryung Kim. Glenn Hofman werd in die poule uitgeschakeld met 3 matchpunten en 1.421.
 
Myung Woo Cho eindigde als poulewinnaar voor Frédéric Caudron, die na een flitsende start met winst tegen Cho in zijn derde partij verloor van Heo met 40-14 in 20. Daardoor zakte Caudron, met 4 matchpunten, naar 1.649.
 
De Vietnamees Nguyen Chi Long was de beste in Poule D voor Myeong Jong Cha. In die poule werd Torbjörn Blomdahl uitgeschakeld als derde en Sam van Etten als vierde. Blomdahl had 2 matchpunten en 1.417, Van Etten 2 matchpunten en 1.144.
 
De vier andere poules werden nog gespeeld in de latere middaguren, maar dus zonder Nederlanders.
 
Vanaf morgen is het dus weer alleen Dick Jaspers! Om 07:00 Nederlandse tijd wacht (wederom) Burak Hashas. Een andere kraker in de achtste finales waarnaar wordt uitgekeken: Myung Woo Cho-Frédéric Caudron.

 

 

Alles over de World Cup Vietnam
Alle info (KNBB Agenda)
Alle info (UMB)
Live scores (Cuesco)
Schema's/groepen/loting (Cuesco)
Livesteaming (AfreecaTV)

 

Tekst: KNBB
Verslag standen en uitslagen: Frits Bakker
Foto's: Five & Six

 

Azië Driebanden Etten, Sam van
Volg ons online