René Dericks spectaculair naar winst derde Grand Prix Artistiek

Met superieur spel naar overwinning in de prachtige zaal van café De Gouden Leeuw in Bergeijk; Mark Janssen tweede in een nieuw persoonlijk record; Erik Vijverberg derde

07 november 2022

 

 

De derde Grand Prix biljart artistiek van het seizoen 2022-2023 is afgelopen zaterdag en zondag gespeeld in de prachtige zaal van café De Gouden Leeuw in Bergeijk. Aan deze Grand Prix deden 18 spelers mee - drie spelers waren dit weekend verhinderd.

 

 

Bij de eerste 10 figuren maakte Mark Janssen de sterkste indruk. Hij slaagde er in om 9 figuren te maken (waarvan 7 in de eerste poging). Alleen het laatste figuur, de zeer moeilijke fig. 60, ging mis. Het zou de voorloper zijn richting een prachtige tweede plek voor Mark, met een PR van 63,61 %. Een buitengewone prestatie!

 

 

In de tweede set was het Benny Smits die 9 van de 10 figuren wist te maken. Alleen het voorlaatste figuur werd door hem gemist.

 

 

Daarna was het de beurt aan de excellerende René Dericks. Het Limburgse biljart multitalent liet de prachtigste figuren zien, en speelde zichzelf naar een fraaie overwinning met een prachtig percentage van 66,28%.

 

 

Opvallend: Na afloop van de openingsdag van het Artistiek, na 40 van de 70 figuren, legde René Dericks met zijn team in de nationale divisie competitie, eerste divisie driebanden groot, de benodigde 40 caramboles in slechts 27 beurten op tafel, een moyenne van bijna anderhalf. Een heel andere discipline dus, en dat na een dag artistiek biljart op het allerhoogste niveau waar hij de ranglijst aanvoerde. Wat een speler!

  

Tot slot: Eric van Kampen heeft bij deze derde Grand Prix een fraai overzicht gemaakt van zijn prestaties, een verzameling mooie video’s. U vindt dit overzicht op zijn persoonlijke Facebook-pagina.

 

 

Overzicht tussenstanden

Hier nog de grafiek met het overzicht van de tussenstanden, met dank aan de onvolprezen Ewald Holzhaus. Opvallend is dat de vierde set gemiddeld zwak en de laatste set gemiddeld juist zeer sterk gespeeld werd.

Uitslagen Grand Prix Artistiek Bergeijk

 

Tussenstand na drie GP's

 

Tekst: Ewald Holzhaus
Bewerking: KNBB
Foto’s: Jan Rosmulder
Tabellen & grafieken: Ewald Holzhaus

Artistiek Grand Prix
Volg ons online