Poolcafé the Church decor voor verschillende tv-shows

Verborgen parel in Leiden heeft onlangs opnamen gehad voor liefst vier tv-producties: Married At First Sight, Chateau Meiland VIPS, Goede Tijden Slechte Tijden en een gloednieuwe crimiserie voor Videoland

13 februari 2024

LEIDEN - Dat Poolcafé the Church een verborgen parel in Leiden is, dat is inmiddels wel bekend. En dat biljart, pool en snooker steeds vaker op openbare tv komen, ook dat is waarschijnlijk geen nieuws meer. Maar de laatste tijd komen deze twee mooi samen.

Zo waren er eind 2023 aan de Nieuwstraat 45 in Leiden opnamen voor Married at First Sight, nu te zien op RTL4. Kandidaten zijn in het Poolcafé langsgekomen en zijn er diverse shoots gemaakt, poolen, darten, kletsen en korte interviews. De precieze uitzenddata zijn nog niet bekend, houd dit dus goed in de gaten!

Vanaf maandag 26 februari 2024 begint er een nieuwe serie van Chateau Meiland VIPS op SBS6. Ook zij zijn langs geweest voor opnames, en ook hier zijn de exacte uitzenddata nog niet bekend.

Dat geldt evenzeer voor Goede Tijden, Slechte Tijden. Inmiddels al 33 (!) seizoenen op prime time te zien bij RTL4, en ditmaal dus met fraaie shoots vanuit the Church in Leiden. Beelden zullen in de laatste dagen van maart 2024 te zien zijn.

 

 

Em dan waren er ook afgelopen week weer opnames in the Church, wederom voor commerciële doeleinden. Dit keer was het een grote productie van Videoland voor een nieuwe Nederlandse crimiserie. Deze moet nog gemaakt worden, en zal hopelijk in 2025 te zien zijn.

Al met al, in korte tijd opnamen voor liefst vier (!) grote producties. Het is een teken van hoe mooi en hoe geschikt voor televisie dit verborgen pareltje in Leiden is. Maar het is zeker ook een teken hoe televisiemakers steeds vaker biljarten, pool en snooker in hun uitzendingen willen meenemen, soms als sport, soms als verhaallijn, soms als decor. In alle gevallen: een fraai podium!

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Poolcafé the Church

Biljartzalen/clubs/lokaliteiten Media Poolbiljart
Volg ons online