Overzicht Buffalo League Speelronde 10 & 11

Niet één, maar twee volle speelrondes het afgelopen weekend. De top blijft maar punten morsen, en een team met een nieuwe naam. U leest het allemaal in de Buffalo League Recap.

19 december 2016

Dallinga koploper na misstappen concurrentie (door Frits Bakker)

Jean van Erp explodeert met een serie van 21 (door Frits Bakker)

Veel wereldtoppers in Nederlands dubbelweekeinde (door Frits Bakker)

Driebanders Dallinga.com tot ieders verbazing aan de leiding (BN/de Stem Breda)

STZ Zundert is nog altijd ongeslagen (BN/de Stem Breda)

Johan Roijers uitblinker bij remise Burgman Biljarts (Eindhovens Dagblad)
 

Haagse driebanders slepen remise uit het vuur (Haagse Topsport)

Winst Buffalo.nl met uitblinkende Van Erp (Haagse Topsport)
 

Plus, ook nog twee toegestuurde verslagen door Jaap Gönning:

Geen punten voor Bousema/Lochem in “dubbel”
Vol ongeloof keken de talrijke toeschouwers elkaar  zaterdag aan na afloop van de driebandenwedstrijd tussen Bousema/Lochem en 't Hartje Van Wanrooy uit Oosterhout. Geen overwinning of remise, maar een teleurstellende 3-5 nederlaag dat stond na vier gespeelde partijen op het scorebord."Ik heb hier geen woorden voor. Wij stonden zoals zo vaak heel goed te spelen, maar in het tweede deel van de partijen ging het opnieuw mis", aldus een duidelijke captain Ronny Hazewinkel.

De enige speler die wel zijn partij tot een goed einde wist te brengen, was de Belg Wesley de Jaeger (foto), die aanvankelijk tegen een ruime achterstand aankeek tegen Frank Mertens, 7-19 na tien beurten, maar door een serie van 12 caramboles nam hij het initiatief en won verdiend met 40-35 in 24 beurten.
Op de andere tafel speelde Therese Klompenhouwer meer tegen zichzelf dan tegen Ad Broeders. Ze stond halverwege weliswaar op een 12-23 achterstand, maar vocht zich goed terug door te profiteren van een reeks nullen op rij van de captain. Bij de stand 38-37 had zij een niet al te moeilijke bal, kreeg bij 38-39 nog een gelegenheid om als eerste finishen, maar opnieuw lukte het niet waarna Broeders in 49ste beurt de partij uitmaakte.

In het tweede deel leek Murat Naci Coklu zijn partij tegen zijn landgenoot Tayfun Tasdemir al vroeg in zijn voordeel te beslissen, 21-3 na zes beurten, maar na de rookpauze van de beide heren, was het Tasdemir die direct antwoordde met een serie van achttien caramboles waardoor alles weer mogelijk was. Coklu finishte als eerste na 27 beurten, maar Tasdemir had geen moeite om in de nabeurt die ene carambole te maken.

Op de andere tafel had Stefan Galla zijn keu al teleurstellend ingepakt, want ondanks een goede start, 22-20 na elf beurten, liep het daarna helemaal niet meer. In 23 beurten maakte hij tegen Davy van Havere slechts 12 caramboles waardoor hij de winst na 32 beurten met 32-40 aan zijn tegenstander moest laten.

Ook zondag winst het team het tij niet te keren. Tegen hekkensluiter TOVV 2 werd in Vlaardingen een 6-2 nederlaag geleden. De enige winstpartij kwam deze zondag op naam van Stefan Galla die de Griek Konstantinos Kokkoris met 25-40 in 23 beurten de baas was. Therese Klompenhouwer moest op de andere tafel haar tweede nederlaag van dit weekend incasseren, want Kay de Zwart was met 40-33 in 31 beurten te sterk voor de Wereldkampioene.

In het tweede deel van de partij verloor Markus Galla met 40-29 van Ronny Daniëls in 34 beurten en Muarat Naci Coklu was duidelijk nog aangeslagen door de remise tegen zijn landgenoot Tayfun Tasdemir, want dit keer was een andere landgenoot hem wel de baas. Met 40-36 in 31 beurten trok Birol Uymaz namelijk aan het langste eind.

“Dit zijn twee teleurstellende uitslagen terwijl wij ons zoveel van deze dubbel hadden voorgesteld. Vooral het verlies op zaterdag in eigen huis doet pijn, want het had ook zomaar 8-0 voor ons kunnen zijn, maar nu werd het voor de derde keer een 3-5 nederlaag”,aldus een duidelijk aangeslagen captain Ronny Hazewinkel.

Drie punten voor HCR Prinsen in de “dubbel”
De driebanden spelers van het Haarlose HCR Prinsen hebben in de “dubbel” van het afgelopen weekend drie punten behaald. Na de winst zaterdag in Bergeijk werd het zondag in de Gelderse derby tegen A1 Biljarts uit Apeldoorn 4-4.
Door deze overwinning staat de ploeg van captain Dinand Prinsen nu op een gedeelde derde plaats na elf gespeelde wedstrijden. “Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met niet alleen de derde plaats halverwege, maar vooral met de drie punten die wij behaald hebben, want gemakkelijk was het zowel zaterdag als zondag niet”, aldus Prinsen.

Halverwege de Gelderse derby was de balans ook al in evenwicht. Raymund Swertz kende tegen Henk Blauwblomme een slechte start en stond halverwege al op een 4-22 achterstand. Blauwblomme ging onverdroten door en na 11 beurten had hij een 12-34 voorsprong, maar toen stokte de machine toch even want voor de overige zes caramboles had hij 14 beurten nodig waardoor Swertz zijn totaal nog op 25 caramboles kon brengen.

Anno de Kleine zorgde ervoor, dat de stand toch weer gelijk kwam. De dit seizoen stabiel spelende Helmonder won zonder in de problemen te komen met 40-20 van Martien van der Spoel en had daar slechts 24 beurten voor nodig.
Jelle Pijl bracht zijn team weer op een 4-2 voorsprong door in een spannende partij in 24 beurten Gerwin Valentijn achter zich te houden. Halverwege stond het 25-23, maar met series van negen en zes caramboles besliste de Hengeloër de partij. Valentijn stribbelde nog wel tegen maar kwam niet verder 32 caramboles.

De beslissing moest toen vallen in de laatste partij tussen Dick Jaspers en Eddy Merckx. Beide spelers gaven elkaar niets toe, maar bij de stand 32-29 besliste de Belg de partij met series van 4, 5 en 2 caramboles in zijn voordeel. Jaspers kwam niet verder dan 34 caramboles.

HCR Prinsen won zaterdag wel de eerste wedstrijd  van dit weekend. In Bergeijk werd het tegen Burgmans Biljarts 2-6. Captain Johan Roijers bracht hoop bij de thuisploeg want hij versloeg Raymund Swertz met 40-30 na 29 beurten. Op dat moment moest Rik van Beers in de nastoot tegen Jelle Pijl zeven caramboles maken maar hij haakte na twee treffers af.

Dick Jaspers had tegen Marco Janssen al snel een 21-30 voorsprong en toen produceerde hij ook nog eens een serie van negen caramboles. Een poging later stond de 22-40 (23) uitslag op het scorebord. Met een gemiddelde van 1.739 bleek Jaspers de beste speler van allemaal. Op de andere matchtafel was Anno de Kleine in een fel gevecht verwikkeld met Bert van Manen (30-31). De Helmonder  had echter de beste eindsprint en finishte na dertig beurten: 31-40.

Is een wedstrijdverslag wel beschikbaar, maar ontbreekt het in deze lijst? Mail de URL naar rslotboom@knbb.nl, of tag de KNBB in je social media bericht.

Buffalo Driebanden
Volg ons online