Open Nieuwegeinse Biljartdag

Een recreatieve biljartdag om ouderen in Nieuwegein en omgeving op een gezellige en sportieve manier kennis te laten maken met biljarten.

Is een uitvloeisel van de focus van de KNBB op tegengaan van eenzaamheid bij ouderen. Woensdag 26 juni in Merwestein!

19 juni 2019

Op woensdag 26 juni 2019 vindt in Sportcomplex Merwestein (Nieuwegein) een zeer bijzonder evenement plaats: de Open Nieuwegeinse Biljartdag. Een recreatieve biljartdag om ouderen in Nieuwegein en omgeving op een gezellige en sportieve manier kennis te laten maken met biljarten. Op deze dag ontmoeten biljarters die al jarenlang niet meer hebben gespeeld ouderen die misschien voor het eerst aan de tafel staan. Het recreatieve, sportieve maar vooral het sociale karakter van biljarten zal worden benadrukt.

De Open Nieuwegeinse Biljartdag is een uitvloeisel van de focus van de KNBB op tegengaan van eenzaamheid bij ouderen. Het biljartspel kansen biedt ouderen kansen om onder de mensen te komen en zowel fysiek als mentaal actief te blijven. Er zijn twee dagdelen waarop kan worden gespeeld (13:30-16:00 en 18:30-20:30), toegang is vanzelfsprekend gratis. De KNBB zal aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden, en om ouderen te helpen zich op hun gemak te voelen.

 

 

De Open Nieuwegeinse Biljartdag vindt plaats op dezelfde locatie waar op 22, 23, 28 en 29 juni de Simonis Biljartlakens Landsfinale wordt gehouden, hét breedtesport evenement van het jaar van de KNBB. Jaarlijks vinden in Sportcomplex Merwestein ruim 300 wedstrijden plaats om de Nederlandse Kampioenschappen van de Landscompetitie van de KNBB-vereniging Carambole (KVC), en deze Landsfinale is voor spelers heel bijzonder. Dit jaar zelfs extra bijzonder, want de Landsfinale is geheel in nieuwe stijl!

Op de Open Nieuwegeinse Biljartdag zal de opstelling in Merwestein ook precies zo zijn als op de Landsfinale: in de grote zaal een ongekend aantal tafels, alles met dezelfde aankleding als bij de Landsfinale (boarding, schermen, banners etc.), en een klein nagebouwd café om zo te kunnen genieten van wat extra sfeer.

Kortom: het zal voor de deelnemers een ongekende ervaring zijn die ze niet snel zullen vergeten!

 

Informatiepagina Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019
Informatiepagina Open Nieuwegeinse Biljartdag
 

KVC Simonis Biljartlakens Landsfinale Ouderen/senioren
Volg ons online