Op bezoek bij het WK Snooker

Student fotoacademie en fervent snookerliefhebber Karin Tjabring deed het - en kwam terug met deze prachtige serie foto's!

06 mei 2019

Naar het WK Snooker in Sheffield, dat is niet alleen voor snookerliefhebbers vaak een droom. Ook pool-, driebanden- of carambolespelers maken graag de oversteek om te genieten van de bijzondere, bijna magische sfeer in the Crucible.

Helaas is het voor lang niet iedereen weggelegd vanwege kosten, of simpelweg geen tijd vrij kunnen maken van werk.

Student aan de fotoacademie en een fervent snooker liefhebber Karin Tjabring deed het wel - en kwam terug met deze prachtige serie foto's, plus onderstaand verhaal.

 

 

Tjabring: "Elk jaar volgden mijn ouders het WK Snooker, dat destijds alleen door de BBC op tv werd uitgezonden. Wij kenden snooker helemaal niet en waren gelijk in de ban van het spel. Het WK Snooker in Sheffield heb ik als toeschouwer tweemaal bezocht. De ambiance in het Crucible Theatre is fantastisch!"

 

 

"Als student aan de fotoacademie en een fervent snookerliefhebber heb ik mijn twee passies de afgelopen week kunnen combineren. Tijdens het WK Snooker in Sheffield heb ik foto’s mogen maken tijdens de persdag en eerste speeldag. Dit was voor mij een geweldige ervaring."

 

 

"Ik heb de kans gekregen om achter de schermen alles te aanschouwen en de spelers van dichtbij kunnen fotograferen. Uiteraard heb ik tijdens het fotograferen kunnen genieten van het spel en vooral van de ontspannen sfeer en de perfecte organisatie."

 

 

"Zelf speel ik carambole biljart bij het district Amsterdam in competitieverband. Ik leer veel van het kijken naar de houding en speelstijl van deze geweldige spelers en probeer het toe te passen in mijn eigen spel."

 

 

Tekst & foto's: Karin Tjabring
Tekst intro: KNBB

 

Foto/film/video Snooker WK
Volg ons online