Onduidelijkheid voor biljarten nog niet voorbij

Versoepelingen coronamaatregelen positief voor sport: alle binnensportsportaccommodaties en horecalocaties, waaronder sportkantines, mogen per 1 juli weer open. Echter, nog steeds onduidelijkheid voor de biljartsport - aangezien deze deels in horeca plaatsvindt

25 juni 2020

Gisteravond heeft minister-president Mark Rutte tijdens zijn persconferentie diverse versoepelingen van de maatregelen aangekondigd. Dat is voor de sport in algemene zin fantastisch nieuws. Alle binnensportsportaccommodaties en horecalocaties, waaronder sportkantines, mogen per 1 juli weer open. Daarnaast werd bekend dat alle binnensporten, waaronder contactsporten, en wedstrijden ook weer zijn toegestaan. Uiteraard wel met inachtneming van protocollen en voorschriften van het RIVM en de overheid.

Helaas blijven er echter strikte regels gelden in de horeca waardoor ‘horecasporten’, zoals biljarten, poolen, snooker en darts mogelijk tussen het wal en schip lijken te belanden.

 

 

Vaste zitplaats

In horeca blijft mogelijk gelden de verplichting om te zitten. Hierdoor is er nog steeds onduidelijkheid over welke maatregelen, sport of horeca, er gelden indien er gesport (o.a. gebiljart) wordt in horecagelegenheden. Verschillende veiligheidsregio’s interpreteren dit anders waardoor je in een aantal veiligheidsregio’s nog steeds niet kunt darten of biljarten.

Omdat in de nu nog geldende noodverordeningen de regel reeds was opgenomen ‘zitten aan bar of tafel’ hebben wij ons samen met de NDB en NOC*NSF de afgelopen weken enorm ingezet om veiligheidsregio’s en gemeenten te overtuigen dat deze regel het spelen van een activiteit in de horeca niet in de weg staat.

 

Omdat Premier Rutte gisteren aangaf dat voor de horeca een vaste zitplaats verplicht zou blijven, hebben wij als KNBB vandaag met NOC*NSF en enkele collega sportbonden direct overleg gevoerd.

Om te voorkomen dat deze ‘regel’ opnieuw tot problemen kan leiden in de komende noodverordening per 1 juli,  hebben wij met NOC*NSF, namens alle horecasporten, direct contact opgenomen met het Ministerie van VWS.

We hebben goede hoop dat we spoedig de gewenste duidelijkheid kunnen verschaffen en dat biljarten overal in de horeca weer mogelijk is

 

Omdat Premier Rutte gisteren aangaf dat voor de horeca een vaste zitplaats verplicht zou blijven, hebben wij vandaag met NOC*NSF en enkele collega sportbonden direct overleg gevoerd. Om te voorkomen dat deze ‘regel’ opnieuw tot problemen kan leiden in de komende noodverordening per 1 juli,  hebben wij met NOC*NSF, namens alle horecasporten, direct contact opgenomen met het Ministerie van VWS.  We hebben goede hoop dat we spoedig de gewenste duidelijkheid kunnen verschaffen en dat biljarten overal in de horeca weer mogelijk is. De KNBB zet op dit moment alles op alles om helderheid te krijgen voor alles en iedereen. Zodra wij meer nieuws ontvangen delen we dit uiteraard direct op deze website.

 

 

Protocol

Vanuit de gezamenlijke sport komt er via NOC*NSF op korte termijn een aangepast sportprotocol. Voor specifiek biljarten hebben wij HIER het protocol verantwoord biljarten staan. Zodra het protocol van NOC*NSF gereed is en wij ons overleg met VWS hebben afgerond zullen wij het biljartprotocol direct updaten.

Klik hier voor meer informatie op de website van de rijksoverheid ten aanzien van de persconferentie van gisterenavond.

 

 

Openen op 1 juli

Bereid uw opening goed voor en publiceer uw informatie ook op uw website. Volg de richtlijnen uit de protocollen zoals die van NOC*NSF en KHN goed op en neem de regels van RIVM in acht. En denk er aan dat bezoekers moeten reserveren, dit kan straks ook eenvoudig en gratis met het platform 24Play, wat binnenkort gelanceerd wordt.

 

 

Tekst: KNBB
Uitgelichte sfeerfoto biljarten/driebanden (2019): Martin van Oostveen
Sfeerfoto Pool (2019): Rob Kleinjans
Sfeerfoto Pool (2018): Stefan Osnabrug

 

 

Coronavirus
Volg ons online