Nieuwe stap ouderenproject Tijd voor Krijt: Nu ook als senior poolbiljart!

Excelsior Foundation, House of Esports en de KNBB trekken samen op om mensen samen te brengen. Kick-off 9 september in E-zone locatie House of Esports in Rotterdam.

“Mooi om in dit tijdperk van gamen en gamification ouderen kennis te laten maken met de nieuwe technologie i.c.m. traditionele sporten. Daarnaast is het ook gezellig met elkaar en gaan ouderen spelenderwijs bewegen”
 

18 augustus 2022

De succesvolle start van Tijd voor Krijt, het project van de KNBB met als doel gevoelens van eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan door het bieden van een gezellig, laagdrempelig en recreatief samenzijn via biljart en onder het genot van een kop koffie, dit project krijgt een mooi vervolg.

Excelsior Foundation, House of Esports en de KNBB trekken vanaf vrijdagmorgen 9 september tien weken lang samen op om mensen in regio Rotterdam samen te brengen. Het laagdrempelige, sociale, sportieve en ontspannende karakter van poolbiljart brengt mensen samen. Even eruit, ontspannen, gezellig, competitief bezig zijn en elkaar ontmoeten!

 

 

Tijd voor Krijt Senior Poolbiljarten in Schuttersveld, Rotterdam:

Kick-off op 9 september in E-zone locatie House of Esports

 

Was eerst de focus volledig op eenzame ouderen waarbij carambole biljart (of eigenlijk: via het laagdrempelige carambole kroegspel ‘honderden’) de logische spelsoort was, wordt deze focus nu verlegd: direct na de zomervakantie zullen we in Rotterdam het programma nu voor het eerst met poolen gaan doen.

Inschrijven is niet verplicht: als u aanwezig bent, kunt u simpelweg meedoen. Wel kunt u voor de zekerheid aanmelden via info@houseofesports.nl o.v.v. Tijd voor Krijt Senior Poolbiljart.

De kick-off staat gepland op vrijdag 9 september van 09:00 tot 12:00 op de E-zone locatie van House of Esports in de Excelsior Jongeren HUB van Sporthal Schuttersveld. Navigatielocatie: Crooswijksestraat 93, 3034 AE Rotterdam. Toegang tot de Excelsior Jongeren HUB is via de achterzijde van het pand, gelegen aan het Cruyff Court (dus niet betreden via de hoofdingang). Uitleg van de route in deze PDF.

09.30 uur inloop/koffie

10.00 uur start programmering

11.00 uur pauze van 15 minuten

12.00 uur einde programma

 


 

Tien weken lang in bijzondere setting, en met mooi side event

 

Aansluitend starten we op dezelfde locatie (start op vrijdag 16 september) het Tijd voor Krijt senior poolbiljart. Het programma staat hiervoor ingepland van 10:00 tot 12:00. De I-pool programmering voor ouderen duurt totaal 10 weken. Als side event zal ook de interactieve GameGymWall van House of Esports worden ingezet. Hier laten we de ouderen op een spelende manier bewegen, hersentraining en plezier maken.

Inmiddels is vanuit Tijd voor Krijt een aanvoerder/begeleider gevonden: Awin Sewgobind. Awin is een ervaren poolinstructeur en ziet ook de meerwaarde van het maatschappelijke programma Tijd voor Krijt, waarin we het op deze locatie het voor het eerst met poolen gaan testen.

 

Mooie vervolgstap voor bewezen succesvol Tijd voor Krijt programma

 

De vervolgstap komt op een mooi moment, niet lang nadat nadat Mulier Instituut haar onderzoek naar de waarde en effectiviteit van Tijd voor Krijt heeft gepresenteerd. Uit dit onderzoek komt naar voren dat alle deelnemers positief zijn over Tijd voor Krijt. Ze vinden het leuk, gezellig en ervaren plezier tijdens de activiteiten. Succesfactoren die uit het onderzoek naar voren kwamen: Warm welkom en aandacht, Meerdere activiteiten op de locatie, Gratis activiteit, en Gezamenlijk wat drinken.

Deelname aan Tijd voor Krijt lijkt met name bij te dragen aan de sociaal-emotionele gesteldheid van deelnemers. Een moment in de week het huis uit kunnen om anderen te ontmoeten, met elkaar (biljart) te spelen en ervaringen te delen zijn opbrengsten die hiervoor zorgen.

 

Partners KNBB, House of Esports en Excelsior Foundation enthousiast

 

Willem La Riviere (directeur KNBB): “Wij zijn blij met de bewezen effectiviteit van Tijd voor Krijt voor ouderen, en zijn benieuwd naar deze volgende stap. Wij verwachten dat omdat het ditmaal gaat om poolbiljarten, in een omgeving waar jongeren en ouderen komen én mensen van veel verschillende culturen, dat we met Tijd voor Krijt Senior Poolbiljarten een diverser publiek zullen aanspreken, iets jonger en inclusiever. We zijn zeer verheugd over de samenwerking met House of Esports en de Excelsior Foundation. En als Rotterdammer trots dat we met het programma Tijd voor Krijt nu ook in Rotterdam van start gaan.”

 

“Wij zijn blij met de bewezen effectiviteit van Tijd voor Krijt voor ouderen, en zijn benieuwd naar deze volgende stap"
Willem La Riviere, directeur KNBB

 

Andrean Loizides (projectleider Excelsior Foundation): ‘’Als maatschappelijke stichting zetten we ons in voor een beter Rotterdam met betere Rotterdammers, dit op verschillende gebieden en voor verschillende doelgroepen. Wij zijn erg enthousiast over deze pilot en denken dat we opnieuw een meerwaarde zal zijn voor de stad. Dat we op deze wijze de samenwerking aan kunnen gaan laat de maatschappelijke meerwaarde van de partijen zien waarbij de doelgroep centraal staat, ik denk dan ook dat dit weer wekelijkse unieke momenten zullen worden voor de deelnemers.’’

 

"Als maatschappelijke stichting zetten we ons in voor een beter Rotterdam met betere Rotterdammers, dit op verschillende gebieden en voor verschillende doelgroepen. Wij zijn erg enthousiast over deze pilot en denken dat we opnieuw een meerwaarde zal zijn voor de stad"
Andrean Loizides, projectleider Excelsior Foundation

 

Nolan Noordzij (House of Esports): “House of Esports is blij met de gezamenlijke samenwerking met KNBB en Excelsior Foundation voor de doelgroep ouderen. We hopen dat het enthousiasme zo groot is onderen de ouderen, dat de programmering met de I-pool en de Interactieve GameGymWall een duurzaam karakter krijgt voor de toekomst. Het is mooi, om in dit tijdperk van gamen en gamification ouderen kennis te laten maken met de nieuwe technologie in combinatie met traditionele sporten. Daarnaast is het ook gezellig met elkaar en gaan de ouderen spelenderwijs bewegen!”

 

"Het is mooi, om in dit tijdperk van gamen en gamification ouderen kennis te laten maken met de nieuwe technologie in combinatie met traditionele sporten. Daarnaast is het ook gezellig met elkaar en gaan de ouderen spelenderwijs bewegen!”
Nolan Noordzij, House of Esports

 

 

Alle info op een rij
 

Heeft u al een Tijd voor Krijt biljartkrijtje ontvangen? Bij Schuttersveld kunt u met uw “Tijd voor Krijt” biljartkrijtje (zonder mag uiteraard ook!) terecht om daar geheel vrijblijvend (GRATIS) onder het genot van een kop koffie of thee, poolbiljarten en allerlei andere activiteiten te ontdekken.

Dag/tijdstip:
Per 9 september 10 weken lang iedere vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur

Adres: 
Sporthal Schuttersveld, Crooswijksestraat 93, 3034 AE Rotterdam. Navigatielocatie: Crooswijksestraat 93, 3034 AE Rotterdam. Toegang tot de Excelsior Jongeren HUB is via de achterzijde van het pand, gelegen aan het Cruyff Court (dus niet betreden via de hoofdingang). Uitleg van de route in deze PDF.

Inschrijving/aanmelding
Inschrijving niet verplicht; aanmelden mag via info@houseofesports.nl
 

 

Relevante links

 

Tijd voor Krijt
Website Tijd voor Krijt
Artikelen KNBB over Tijd voor Krijt

House of Esports
Website House of Esports
House of Esports Seniors

Schuttersveld
Website Sportcentrum Schuttersveld

Excelsior Foundation
Website Excelsior Foundation

 

 

Tekst: KNBB/House of Esports/Excelsior Foundation
Logo: KNBB/Tijd voor Krijt
Poster: House of Esports
Stockfoto's ouderen aan pooltafel: iStock

 

Digitalisering Innovatie KNBB
Volg ons online