Nieuwe data WK Driebanden Dames & Junioren

In samenwerking met Dirk Snip en Hotel Heer Hugo, en aansluitend op het spectaculaire biljartgala Night of the Magic Balls

12 april 2021

De vreugde was groot in Nederland toen in 2018 werd bekend gemaakt dat liefst drie jaar op rij (2020, 2021, 2022)  het WK Driebanden Dames & Junioren binnen onze landsgrenzen zou worden gehouden. Een cyclus van WK-organisaties zoals deze is uniek in de biljarthistorie. Nooit eerder werden WK's voor junioren en dames drie jaar achtereen in hetzelfde land georganiseerd.

Niettemin bleef het een tijdlang onzeker: waar zou de eerste van deze drie edities worden gehouden? Op een erkende driebanden locatie, misschien juist wel op een geheel nieuwe plek, of mogelijk zelfs in de woonplaats van wereldkampioene bij de dames Therese Klompenhouwer, Nijkerk? Het antwoord op deze vraag was: Heerhugowaard. Prachtige locatie, goede organisatie, en alles in combinatie met het spectaculaire Night of the Magic Balls. Kortom: iedereen blij.

Tot plotseling corona om de hoek kwam kijken. Het WK Dames & WK Jeugd werden afgelast, en naarstig werd gezocht naar een nieuwe datum op een moment dat dit coronatechnisch maar ook agendatechnisch mogelijk zou zijn.

Deze week kwam vanuit de CEB/UMB een verlossende mail: alles kan doorgaan zoals gepland, met de volgende nieuwe data: Night of the Magic Balls 23-25 september 2021, het WK Dames 28-30 september 2021, en het WK Jeugd 1-3 oktober 2021. Betekent dat alles exact kan doorgaan zoals gepland, zij het dat nu (door het uitvallen editie 2020 door corona) niet meer sprake is van een cyclus van drie jaar maar van twee jaar. Niettemin: een geweldig resultaat voor het Nederlandse driebanden.

Vreugde dus bij iedereen, bij de KNBB, bij de KNBB Sectie Driebanden, en zeker ook bij organisator Dirk Snip: "We hebben met elkaar gezamenlijk naar oplossingen gezocht, en gelukkig met resultaat. Mijn blijdschap kan ik omschrijven in drie woorden: De biljartsport wint."

 


Tekenmoment met Dirk Snip in 2018

 

Het nieuwsbericht uit 2018

KNBB Sectie Driebanden meldt overeenstemming te hebben bereikt met Dirk Snip (in het verleden organisator van meerdere succesvolle biljartevenementen, en onlangs nog te horen als commentator bij de World Cup Veghel) om de organisatie van dit evenement op zich te nemen. Het gaat een combinatie worden met de Night of the Magic Balls, het biljartgala met de absolute driebanden wereldtop dat Snip organiseert. Net als bij de Night of the Magic Balls zal ook bij het WK Dames & Junioren sprake zijn van een samenwerking met Hotel Heer Hugo, het voormalige Hotel Jules.

 

“Deze prachtige ambiance gaat een geweldige ervaring zijn voor spelers en publiek”
Dirk Snip

 

Snip: “ Ik ben blij en trots dat ik de kans krijg om zo’n prachtig WK te organiseren, en verheug mij op de samenwerking met de sectie Driebanden. Het wordt een ideale combinatie met eerst "Night of the Magic Balls" en aansluitend het WK Dames in zelfde prachtige ambiance. Daarbij sluit het Junioren WK prachtig aan op de activiteiten met jeugd in mijn driebandenteam. Hotel Heer Hugo verheugt zich op de ontvangst van dit WK. We zijn overtuigd dat dit niet alleen voor de dames en junioren, maar zeker ook voor het publiek een geweldige ervaring gaat zijn.”

 

 

Hans de Bruin, penningmeester KNBB Sectie Driebanden: “We zijn verheugd met zowel de locatie als de samenwerking met Dirk. De locatie is prachtig, met volop faciliteiten voor spelers en publiek. Dirk heeft zich meermaals bewezen als een geweldige organisator van evenementen. Plus, Heerhugowaard ligt op een plek in Nederland waar het biljarten ongekend leeft, de regio West-Friesland waar jonge biljarttoppers als Sam van Etten en de broers Ferry en Jordy Jong de afgelopen jaren letterlijk zijn groot geworden.”

Paul Brekelmans, interim-voorzitter van de KNBB Sectie Driebanden, ziet de organisatie van de WK-cyclus als een stimulans voor de jeugd en de dames in Nederland. ,,Met het vooruitzicht van drie WK's in eigen land hopen we jonge talenten en ook meer dames aan het biljarten te krijgen. Wij zijn al volop bezig met projecten en opleidingen voor jeugd en dames. Het podium van een WK zal zeker voor meer publiciteit en exposure zorgen. We zijn bereid om te investeren in een mooie toekomst voor onze sport.''

 

“Ik ben er zeker van dat we in Heerhugowaard een geweldig evenement gaan krijgen!''
Therese Klompenhouwer

 

Therese Klompenhouwer, viervoudig wereldkampioene bij de dames, verzekert: ,,Voor mij en voor andere dames is het belangrijk dat we deze wereldtoernooien kunnen spelen met alle beste speelsters van de wereld. In het verleden was er niet elk jaar een organisator. Dat het nu voor drie jaar in eigen land is, maakt het nog veel mooier. Ik word er alleen maar fanatieker van: het motiveert me enorm om nog meer te trainen. Ik ben er zeker van dat we in Heerhugowaard een geweldig evenement gaan krijgen!''

 

 

Tekst: KNBB/Frits Bakker/KNBB Sectie Driebanden/Dirk Snip
Uitgelichte foto ©KNBB Sectie Diebanden
Archieffoto Therese ©Ton Smilde

Dames Driebanden Jeugd/Junioren
Volg ons online