Nederlandse Loterij komende tien jaar sponsor TeamNL

Nederlandse Loterij is de komende tien jaar hoofdsponsor van TeamNL. In het Arnhemse GelreDome hebben 28 sportbonden, waaronder de KNBB, namens TeamNL de overeenkomst bekrachtigd.

23 september 2022

 

U heeft het vast al gezien de afgelopen tijd: het promotiemateriaal van TeamNL rondom het WK Driebanden Dames, de omzetting van ons KNBB Instagram kanaal naar KNBB/TeamNL Biljart Pool Snooker Instagram. Het zag er allemaal net iets anders uit dan voorheen!

Vandaag kon het grote nieuws bekend worden gemaakt: Nederlandse Loterij is de komende tien jaar hoofdsponsor van TeamNL. In het Arnhemse GelreDome hebben 28 sportbonden namens TeamNL de overeenkomst bekrachtigd, waaronder ook de KNBB. Namens de KNBB was secretaris van het Bondsbestuur Yvonne van Dam aanwezig.

Deze overeenkomst biedt grote kansen op gebieden als financiële slagkracht en uitstraling/erkenning als topsport van onze biljartdisciplines. Zie de afgelopen dagen, waar de overwinning van Therese op het WK Dames een bereik had ook richting andere sporten/andere media, mogelijk mede doordat vanuit TeamNL ook actief aandacht werd gegeven aan dit WK. En dit bredere bereik biedt dan weer kansen op gebieden zoals sponsoring.

Het algemene doel in het kort: meer zichtbaarheid, erkenning en waardering voor de sporters en prestaties vanuit de verschillende disciplines (biljart, pool en snooker); met TeamNL vergaarde middelen deels inzetten op de talentprogramma’s en daarmee investering in de toekomst. Binnenkort gaan we hierop dieper in.

Onderstaand alvast het officiele persbericht vanuit NOC*NSF/Team NL, gelardeerd met promo-poster, plus één van onze TeamNL/NLO driebanden foto's van de afgelopen dagen: van het goud van Therese.

 

 

Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

Nederlandse Loterij is de komende tien jaar hoofdsponsor van TeamNL. In het Arnhemse GelreDome hebben 28 sportbonden namens TeamNL de overeenkomst bekrachtigd. NOC*NSF kiest voor het eerst voor een hoofdsponsor voor TeamNL omdat dit structureel extra ondersteuning betekent voor de sport in ons land.

Nederlandse Loterij levert als hoofdsponsor van TeamNL een substantiële bijdrage aan het realiseren van de ambitie van NOC*NSF om Nederland in beweging te krijgen en over tien jaar het sportiefste land ter wereld te zijn. Deze ambitie is verwoord in de Sportagenda 2032. Het belang van sporten en sportief bewegen is door de coronacrisis nog duidelijker geworden. De sportdeelname is sterk teruggelopen en herstelt nog onvoldoende. Daarom zet NOC*NSF hoog in: Nederland staat met TeamNL in de top 10 van topsportlanden, 14 miljoen mensen beleven wekelijks plezier aan sport en 12 miljoen mensen sporten en bewegen drie keer per week. Excellerend als topsporter, individueel sportend of in een team, als vrijwilliger of supporter.

André Cats, directeur topsport NOC*NSF: “Dit is een geweldige bijdrage aan de sport in ons land, juist omdat het gaat om een structurele bijdrage voor de komende tien jaar. Dit vergroot de financiële slagkracht van sportbonden en maakt TeamNL nog hechter waardoor de inspirerende en verbindende kracht van topsport toeneemt.”

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: “Met een partner als Nederlandse Loterij, die al zo lang een directe verbinding heeft met de sport in ons land, kunnen we de komende tien jaar resultaten boeken die een zichtbaar effect gaan hebben op de samenleving. We stellen een duidelijke ambitie die de topsport verbindt met de gehele sector, waarbij de topsport een belangrijke inspiratiebron is.”
Structurele bijdrage aan sport

Het tienjarig contract met Nederlandse Loterij staat los van de vaste, wettelijk geregelde jaarlijkse afdracht vanuit de loterijgelden naar de sport in z’n geheel; afgelopen jaar was dat een recordbedrag van ruim 50,4 miljoen euro. De jaarlijkse afdracht van loterijgelden is onmisbaar bij het organiseren van de sport in Nederland. Met deze sponsorovereenkomst voor de komende tien jaar levert Nederlandse Loterij een structurele extra bijdrage aan de Nederlandse sport.

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: “TeamNL verbindt Nederland en zorgt voor een nationaal gevoel van trots, met topprestaties op EK’s, WK’s, de Olympische Spelen en Paralympische Spelen. TeamNL beweegt daarmee een nieuwe generatie om te gaan sporten. De sport is de oprichter van wat Nederlandse Loterij nu is. Door een tienjarige samenwerking aan te gaan met TeamNL versterken we de hele Nederlandse sport en kunnen we nog meer betekenen voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland.”

Arno de Jong, CMO Nederlandse Loterij: “TeamNL is het beste dat ons land 365 dagen per jaar in oranje vertegenwoordigt op internationaal topsportniveau. En daarmee een inspiratie voor iedereen in Nederland. Nederlandse Loterij is historisch verbonden met de Nederlandse sport. We noemen ons niet voor niets de allergrootste supporter van sport. Die band maken we de komende tien jaar nog beter zichtbaar.”

 

#TeamNL #TeamNL_biljart #TeamNL_biljartpoolsnooker #nederlandseloterij

 

Tekst & poster: TeamNL
Intro: KNBB

 

Lotto/Nederlandse Loterij NOC*NSF/Sportbonden Sponsoring/contract
Volg ons online