Nederland wil WK en World Cup Driebanden in twee weken

Het Nederlandse biljarten heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van een Wereldkampioenschap Driebanden en een World Cup in een tijdsbestek van twee weken. De wielrenner en wielerploegleider Cees Priem lanceerde het initiatief en sprak deze week met de voorzitter van de wereldbond, Mr. Farouk Barki uit Egypte.

Het WK en de World Cup zijn een optie voor november 2025. De KNBB en de Europese biljartbond zijn al benaderd om de kandidatuur te stellen bij de UMB

28 oktober 2023

VEGHEL – De Nederlandse biljartwereld krijgt over twee jaar een nieuwe impuls op organisatorisch gebied. De Nederlandse ex-wielerprof en wielerploegleider Cees Priem heeft samen met twee Nederlanders, BEN organisator Harry Mathijssen en KNBB veslaggever Frits Bakker het plan opgevat om in november van 2025 twee grote biljartevenementen te organiseren in 2 weken. ,,We hebben ons kandidaat gesteld voor het Wereldkampioenschap driebanden en een World Cup in twee weken tijd’’, hebben Cees Priem en Harry Mathijssen deze week bekendgemaakt.

De organisatoren spraken deze week tijdens de World Cup in Veghel met Mr. Farouk Barki, de Egyptische voorzitter van de wereldbond. Harry Mathijssen: ,,We maken een heel goede kans om officiële toestemming te krijgen. Bovendien is er een plan gemaakt om als side-event samen met die twee grote toernooien een WK voor gehandicapte biljarters te organiseren. Dat zou voor het eerst in de historie zijn.’’ Mister Farouk Barki: ,,Voor de UMB, de wereldbond, is Nederland een belangrijk land als organisator. Wij staan van harte achter de kandidatuur.’’

De geplande locatie is nog niet zeker: het Autotron in Rosmalen, van de organisatie van Cees Priem (Libéma) zou een optie zijn.

Het laatste WK driebanden dat in Nederland is georganiseerd was in Sluiskil in 2010 waar Dani Sánchez wereldkampioen werd.

 

 

Tekst: BEN organisatie
Foto: Cees Priem en Mr. Farouk Barki schudden handen voor het akkoord, rechts Harry Mathijssen, links Frits Bakker

Driebanden Internationaal KNBB
Volg ons online