Motie sport is essentieel in Kamer aangenomen

Mede dankzij de gezamenlijke inzet van de sportsector (NOC*NSF, POS, Sportbonden) heeft de Tweede Kamer op 21 december een belangrijke motie (Motie van het lid van den Berg c.s.)  aangenomen waarin staat aangegeven dat sport aan de lijst van essentiële sectoren moet worden toegevoegd.
 

24 december 2021

De motie is op 21 december met grote meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer en roept het kabinet op ‘om te onderzoeken onder welke randvoorwaarden sport en bewegen zo spoedig mogelijk kunnen worden toegevoegd aan de lijst van essentiële sectoren’. Met het indienen van de motie onderschrijven Kamerleden dat de effecten van sporten en bewegen direct bijdragen aan zes belangrijke kernwaarden, namelijk: fysieke waarde, emotionele waarde, sociale waarde, persoonlijke waarde, intellectuele waarde en financiële waarde. Hoe het vervolg van deze aangenomen motie eruit komt te zien is nog niet bekend maar dat deze is aangenomen geeft iets van hoop.

 

 

De KNBB zet zich sinds het begin van de coronacrisis, samen met andere aan horeca verbonden sportbonden, het POS (Platform ondernemende Sportaanbieders) en NOC*NSF en vele andere partijen in voor het belang van sport, onze sector met daarin de lokaliteiten en dus ook biljarten, pool en snooker.

De huidige maatregelen geven geen ruimte voor onze sector, wat betekent dat het spelen van pool, snooker en biljarten in horeca- en sportaccommodaties niet is toegestaan tot en met 14 januari. Mede vanwege het belang voor het voortbestaan van de sector maar ook vanwege het sociale en maatschappelijke belang van het kunnen sporten hoopt de KNBB dat wanneer er weer ruimte is voor versoepelingen, de overheid deze ruimte eerst aan sport geeft.

De Motie van het lid van den Berg c.s. kunt u hier nalezen.

 

 

 

KNBB NOC*NSF/Sportbonden
Volg ons online